25n
25N
25N

Pedro Duque busseja a Tabarca i comprova experiments sobre la seua biodiversitat

Pedro Duque busseja a Tabarca i comprova experiments sobre la seua biodiversitat
03/11/2019 -

El ministre d’Innovació, Ciència i Universitats en funcions i cap de llista del PSOE per Alacant, Pedro Duque, ha bussejat aquest diumenge amb vuit científics del Departament de Ciències del Mar de la Universitat d’Alacant a la reserva marina de l’illa de Tabarca Alacant), on ha conegut dos projectes sobre la bioldiversidad i el canvi climàtic.

Durant la immersió, liderada pels professors José Luis Sánchez Lizaso i Aitor Forcada, Duc realitzat mostrejos de posidònia i de densitat de peixos. També ha visitat els sensors de temperatura de l’aigua subterrània, experiments que formen part del treball de projectes d’investigació del Departament de la Universitat, segons ha explicat el PSPV en un comunicat.

Pedro Duque ha assegurat que la reserva marina de Tabarca, creada el 1986 a partir d’un estudi del grup de recerca que l’acompanyava, és un “exemple d’èxit de polítiques mediambientals”. “Gràcies a la protecció de la zona, la reserva avui en dia contribueix a millorar la biodiversitat i també les captures de pesca de les zones properes, de manera que s’estudia com a model i s’ha exportat a altres països”, ha manifestat.

Els investigadors de la Universitat d’Alacant li han presentat dos dels projectes d’àmbit europeu en què treballen. Un d’ells, anomenat ‘Reserva Benefit‘, ha avaluat l’augment en el nombre de peixos i en la biodiversitat genètica en les zones adjacents a la reserva. L’altre, anomenat ‘Tropical Signal‘, monitoritza les condicions de temperatura i altres paràmetres per determinar com està afectant el canvi climàtic al mar Mediterrani.

Duque ha “fet valdre” el “lideratge polític del Govern i del PSOE” en la “lluita contra la crisi climàtica mundial”. Com a “mostra d’això”, l’ONU ha decidit traslladar a Espanya la celebració de la Cimera Mundial del Clima d’aquí a un mes, que inicialment s’havia de celebrar a Xile, que va renunciar davant la “complicada situació” del país sud-americà.

El candidat socialista ha destacat que aquesta cimera serà de “vital importància” per aconseguir “compromisos concrets” dels països per “pal·liar el canvi climàtic”. També ha incidit que la investigació i la innovació “són claus” per “trobar solucions tecnològiques que permeten afrontar les conseqüències de l’emergència climàtica”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − quatre =

art en blanc
ruta del grial massamagrell