25n
25N
25N

Demanen patonalitzacions urgents i carrils bici més amples a València per a assegurar el distanciament

Demanen patonalitzacions urgents i carrils bici més amples a València per a assegurar el distanciament
17/04/2020 -

La plataforma ciutadana València per l’aire reclama “peatonalitzacions urgents” en tots els barris de València per a garantir el distanciament interpersonal i prevenir contagis de Covid-19.

El col·lectiu assegura, en un comunicat, que “el compliment de les recomanacions de distanciament es fa impossible en molts carrers i avingudes de la ciutat de València”.

En aquest sentit, recorden que, davant la situació d’emergència excepcional en la qual ens trobem a causa del virus SARS-COV2, les autoritats sanitàries recomanen garantir un distanciament interpersonal d’aproximadament 2 metres, però és “impossible en molts carrers i avingudes de la ciutat”, insisteixen.

A més, es refereixen a la recomanació del govern d’Espanya d’usar el transport personal en comptes del transport públic, pot provocar que molts ciutadans opten pel vehicle privat. La plataforma creu que aquest suggeriment “ha de vindre acompanyada de mesures que afavorisquen, incentiven i prioritzen el desplaçament caminant o amb bicicleta”.

CONTAMINACIÓ DE L’AIRE

“Un augment del nombre de vehicles motoritzats als carrers suposaria un augment d’exposició a la contaminació de l’aire, un factor que incrementa la taxa de mortalitat del nou coronavirus segons els experts”, adverteixen.

València per l’aire i altres associacions signants, entre elles Acció Ecologista Agró, sol·liciten a l’Ajuntament l’estudi i posterior implantació de conversions en zona de vianants blanes urgents en tots els barris de la ciutat per a garantir el distanciament interpersonal de 2 metres.

També advoquen per ampliar l’ample dels carrils de la xarxa ciclista urbana existent amb l’objectiu de “garantir les recomanacions de distanciament i adequar-lo davant el previsible augment d’usuaris ciclistes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 1 =

museo prehistoria