25n
25N
25N

Plaça Sant Agustí: de terminal d'autobusos a espai per a vianants

L’actuació a la plaça Sant Agustí compta amb un pressupost de 64.000 euros i un termini d’execució d’un mes

Plaça Sant Agustí: de terminal d'autobusos a espai per a vianants
30/06/2020 -

Tot preparat per a la peatonalització parcial de la plaça Sant Agustí. Després d’escometre el tancament definitiu de la plaça de l’Ajuntament, una altra plaça del centre de la ciutat es prepara per a recuperar espai públic. I és que com han assenyalat des de l’equip de govern de la ciutat, aquesta setmana arrancarà l’actuació a Sant Agustí, que passarà de ser un terminal d’autobusos a recuperar l’essència de plaça amb àmplies zones per als vianants.

Tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, l’objectiu no és un altre que “ampliar l’espai públic per a la ciutadania en un enclavament singular que, a més, és una de les portes d’accés a Ciutat Vella i la més transitada pel trànsit rodat”. D’aquesta manera, s’ha apostat, inicialment, per una actuació blana que transformarà la imatge actual de Sant Agustí.

El projecte compta amb un pressupost de 64.000 euros, i afectarà una superfície de 300 metres quadrats, aproximadament, de la plaça Sant Agustí. Concretament, la zona de les tres dàrsenes de l’EMT i l’espai pròxim a la façana de l’Església de Sant Agustí, convertint aquesta zona en “una plataforma per als vianants en la qual s’actuarà per a evitar desnivells”. Així mateix, les línies d’autobusos es desvien al bescanviador del carrer Xàtiva.

Sandra Gómez explicava que aquest projecte, acordat en la Junta de Govern Local, forma part de la línia que segueix la política municipal de “recuperar espai públic per a les persones, i amb caràcter provisional i urgent amb motiu de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus i, per tant, la necessitat d’actuar per a garantir que es puguen mantenir les distàncies mínimes de seguretat entre vianants”.

L’actuació a la plaça Sant Agustí tindrà un termini d’execució d’un mes i, com ha informat Gómez, es durà a terme reutilitzant materials. “En tractar-se d’una actuació provisional i urgent per a la regeneració de l’espai, comptem amb el mobiliari urbà existent, així com amb elements cedits per La Marina per a la seua reutilització”.

En aquest sentit, respecte al mobiliari urbà, aquesta conversió en zona de vianants parcial de la plaça Sant Agustí consistirà en la instal·lació de jardineres, de diferent forma i grandària, i la col·locació de bancs.

A més d’aquesta actuació, des de l’ajuntament està treballant tant en l’aprovació del projecte definitiu per a actuar en l’avinguda Pérez Galdós, com en la repavimentació de la plaça de l’Ajuntament, els treballs del qual ja han començat, que aportarà una imatge de plaça concorde a la seua situació actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 3 =

ccccinema
caixaontinyent
ruta massamagrell