La conversió en zona de vianants permanent de la Plaça de l'Ajuntament arrasa en els pressupostos participatius

La fase d’estudi de la viabilitat de les propostes es perllongarà fins al 30 de desembre

Guardar

plaza-ayuntamiento
plaza-ayuntamiento

Ja ha acabat la primera fase de la consulta ciutadana DecidimVLC, gràcies a la qual els ciutadans de València podran decidir com s'inverteixen els set milions d'euros disponibles per a millorar la nostra ciutat. Així, i una vegada publicats els resultats d'aquesta primera fase, la conversió en zona de vianants permanent de la Plaça de l'Ajuntament ha sigut la proposta que més vots ha rebut, amb un total de 1.324 suports. Una proposta presentada per un veí, que ha superat altres projectes també demandats com el centre de recuperació per a gats del carrer (1.145 vots), la construcció de banys públics en el Jardí del Túria (1.132 vots) o, fins i tot, la creació d'una nova línia de l'EMT en la Ronda Nord, que ha quedat en quart lloc amb 829 vots.

En total, en aquesta tercera consulta de DecidimVLC, s'han presentat un total de 562 propostes. De totes elles, 84 accions són les que han passat a la segona fase, que consistirà en l'estudi de la viabilitat tècnica, econòmica i jurídica per part de l'Ajuntament de València. En aquest sentit, la Regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fàbregas, ha destacat la importància que 'els veïns hagen mostrat un interés pel model de ciutat que planteja el Govern, ja que han destacat propostes sobre les zones verdes, la memòria històrica, la connectivitat o els temes animalistes'.

D'aquesta manera, els projectes millor valorats, i que han superat aquesta primera fase, serien, a més dels anteriorment assenyalats, el carril bici en les grans vies Fernando el Catòlic i Ramón i Cajal, la reurbanització de les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta, el soterrament de contenidors de residus urbans en nuclis històrics o la xarxa wifi pública en els pobles de València. Així, de les propostes presentades pels ciutadans, les que més suports han rebut, a part de la conversió en zona de vianants permanent de la Plaça de l'Ajuntament, han sigut l'augment de la freqüència de transport públic, crear una 'ruta del colesterol' entre Benimàmet i Campanar, zones lliures d'excrements i orina d'animals i de persones o banys públics autonetejables en el carrer.

No hi ha dubte que aquest procés de participació ciutadana cada vegada està aconseguint més adeptes. I és que respecte a la consulta de l'any anterior, s'ha produït un augment dels vots del 405,02%. No obstant això, encara falta per saber quines propostes arribaran finalment a bon port. De moment, aquesta segona fase de l'estudi de la viabilitat es perllongarà fins al 30 de novembre. A partir d'aquest moment, i fins al 15 de desembre, els veïns podran realitzar la votació final d'aquests pressupostos participatius.

Destacats