25n
25N
25N

Ábalos: 'La voleu lliure? Per això ens heu de votar'

El Ministre de Foment ha anunciat la fi de les autopistes de peatge quan finalitze la seua concessió

Ábalos: 'La voleu lliure? Per això ens heu de votar'
19/06/2018 -

L’actual Ministre de Foment, José Luis Ábalos, ja ha començat a prendre les seues primeres decisions al capdavant d’una cartera amb la qual la Comunitat Valenciana ha barallat tant per a aconseguir l’esperat Corredor Mediterrani, com per a evitar el projecte d’ampliació de la V-21, amb el qual es destruirà al voltant d’un 80% d’horta valenciana. No obstant això, amb aquest gir inesperat que va donar el Govern d’Espanya, les coses podria millorar per a la Comunitat.

Aquesta mesura suposarà l’eliminació del peatge de l’AP-7 entre Alacant i Tarragona

Així, Ábalos ja ha anunciat que eliminarà els peatges de les autopistes, les concessions de les quals vencen ara. Una mesura que, a més d’afavorir als peatges de les autopistes AP-1 entre Burgos i Armiñón i l’AP-4 entre Sevilla i Cadis, també suposarà l’eliminació del peatge de l’AP-7 entre Alacant i Tarragona, que finalitza la concessió el 31 de desembre de 2019. Així mateix, ha afegit que auditarà el pla per a traure a concurs les nou autopistes de peatge trencades i rescatades per l’Estat que han heretat del Govern del PP.

Sens dubte, aquesta iniciativa es notarà en les butxaques dels valencians. Així i tot, el Ministre de Foment també ha reconegut que serà necessari avaluar-la junt amb els ministeris d’Hisenda i Economia, amb l’objectiu d’estudiar de quina manera podria afectar el dèficit de l’Estat el cost de la compensació que haurà de pagar a les antigues concessionàries, així com els ingressos d’una possible reprivatització.

No obstant això, i perquè les autopistes lliures de peatge siguen una realitat, Ábalos ho té clar. I és que ha avisat que aquestes mesures solament podran dur-se a terme si romanen en l’equip de Govern. En aquest sentit, el Ministre de Foment ha posat com a exemple el peatge de l’AP-7 entre Alacant i Tarragona: ‘La voleu lliure? Per això ens heu de votar’.

El Corredor Mediterrani, una altra assignatura pendent

El Corredor Mediterrani és una infraestructura més que necessària per a l’economia valenciana però, no solament això, sinó que la circulació de passatgers també es veuria beneficiada acurtant els temps de viatge entre les diferents ciutats per les quals passaria eixa infraestructura. A més, el Corredor Mediterrani donaria cobertura al 47% de la població espanyola i a la meitat de les exportacions que es realitzen actualment a Espanya.

Per totes aquestes raons és més que evident que des de les Administracions públiques valencianes es porte anys reclamant la seua construcció. D’aquesta manera, José Luis Ábalos també ha anunciat que barallarà per construir el Corredor: ‘Com no ho vaig a fer?’ Així i tot, són conscients de com han arribat al Govern. Per això, el ministre assegura que ‘no podem Governar com si haguérem guanyat unes eleccions. Apostem per una política dialogant. Obrim el Govern de la nació a tota la nació, i l’obrim des d’una perspectiva del segle XXI’.

La infraestructura del Corredor Mediterrani consisteix en una doble via ferroviària d’alta velocitat i d’ample internacional – actualment l’ample ibèric és diferent i alenteix molt el transport – que haurà de discórrer des de la frontera francesa fins a Algesires unint eficaçment ciutats com Barcelona, València, Alacant, Múrcia i Màlaga… a més de connectar-les al seu torn amb la resta d’Europa.

En el moment que el Corredor Mediterrani estiga finalitzat abaratirà els costos en el tema del transport i reduirà notablement la contaminació. De fet, el que s’està cercant és convertir el model ferroviari espanyol en un model circular en lloc d’un radial com actualment existeix, amb el qual tot passa per Madrid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 17 =

CCCC
torrent