25n
25N
25N

Payasospital porta "somriures online" als xiquets hospitalitzats

Payasospital porta "somriures online" als xiquets hospitalitzats
25/03/2020 -

Els “doctors del riure” de Payasospital portaran la seua alegria des de casa als xicotets pacients ingressats als hospitals de la Comunitat Valenciana, a través de xicotetes actuacions gravades en vídeo i penjades en internet, intervencions en directe per les xarxes socials i videotelefonades als xiquets oncològics.

El confinament per a frenar el coronavirus ha obligat a 16 artistes professionals de l’ONG a suspendre les seues intervencions diàries en huit hospitals d’Alacant, Castelló i València. Això suposa que en un mes deixaran de realitzar 68 jornades d’intervenció i, en conseqüència, més de 2.300 atencions personalitzades menys als xicotets pacients, lamenta Payasospital en un comunicat.

Com, ara com ara, els seus pallassos no poden estar físicament als hospitals amb els xiquets i els seus familiars, volen estar virtualment a través de les pantalles de mòbils, tauletes i portàtils dels pacients i acompanyants o en les televisions de les habitacions d’aquells hospitals on siga possible.

Des d’aquesta setmana, Payasospital publica els vídeos realitzats exclusivament per als xicotets ingressats, de dilluns a divendres al matí i a la vesprada, en el seu canal de Youtube. Són vídeos curts per a nounats i bebés, menors en edat escolar i adolescents, a més d’altres especials per a familiars, acompanyants i personal sanitari.

A més de compartir aquests vídeos, Payasospital realitza actuacions en directe per les xarxes socials i, en coordinació amb el personal sanitari, videotelefonades personalitzades per als menors ingressats en oncologia i els seus familiars.

Amb aquesta presència virtual, l’ONG espera continuar portant alegria als hospitals malgrat les circumstàncies. “Quan puguem reprendre les intervencions presencials de cada dia ho farem, i per a això esperem continuar comptant amb el suport i la col·laboració de la societat, ja que la cancel·lació d’esdeveniments i activitats solidàries previstes està afectant el nostre finançament”, manifesta el director artístic, Sergio Claramunt.

Fins llavors, Payasospital comença aquest dijous, 26 de març, a penjar els vídeos amb les actuacions del seu equip sanitari de nas roig, en la llista del seu canal de Youtube ‘Somriures des de casa’. En una segona fase arribaran les transmissions en directe setmanals i el contacte per videotelefonades.

La labor de l’ONG en els serveis pediàtrics té més de 20 anys. Les seues visites a menors hospitalitzats formen part del dia a dia dels centres i contribueixen a millorar la qualitat de vida dels pacients amb llargues estades hospitalàries.

Les seues intervencions artístiques estan avalades per les autoritats sanitàries i recomanades pels experts, davant els seus beneficiosos efectes sobre la salut dels pacients i familiars. Treballa de forma regular amb huit centres hospitalaris de la Comunitat: Hospital General de Castelló, Hospital de la Plana de Vila-real, Hospital Clínic, Hospital La Fe, Hospital Doctor Peset, Hospital de Sant Joan, Hospital General d’Alacant i Hospital General d’Elx, amb un elenc fix de 24 artistes professionals i 48 voluntaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =