25n
25N
25N

València utilitza, per primera vegada, paviment ecològic a la nova plaça Pintor Segrelles

Amb aquesta actuació de conversió en zona de vianants blana, es recuperen 1.800 metres quadrats d’espai públic

Paviment ecològic per a la plaça Pintor Segrelles

València utilitza, per primera vegada, paviment ecològic a la nova plaça Pintor Segrelles
06/07/2020 -

València continua amb la recuperació d’espai públic dins del projecte ‘València, ciutat de places’. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha presentat l’actuació de conversió en zona de vianants blana que s’està duent a terme en la nova plaça Pintor Segrelles, i que acabarà a final de setmana.

Amb aquesta actuació, “hem recuperat 1.800 metres quadrats d’espai públic en un entorn on, a més, hi ha un entramat important de comerç local i restauració. D’aquesta manera, on abans hi havia un aparcament de cotxes, ara hi haurà una plaça que millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri”. Així, s’ha optat per una actuació provisional que té un cost de 40.000 euros.

“Hem utilitzat el mobiliari cedit per La Marina, que renaturalitzarà l’entorn amb la instal·lació de jardineres”, però, a més, per primera vegada a la ciutat, “utilitzarem un paviment ecològic de color crema, que ajudarà a combatre l’efecte illa de calor”, ha apuntat Sandra Gómez. Així mateix, s’ha optat per la recuperació de part de l’empedrat antic en una zona de la plaça.

Com ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón, “aquest paviment permetrà reduir la temperatura ambient i millorar el confort. L’asfalt negre absorbeix la temperatura solar durant tot el dia augmentant la sensació de calor. No obstant això, amb aquest paviment de color clar es combatran les onades de calor que cada vegada són més freqüents. Al final, València comptarà amb una plaça més sostenible, resilient i adaptada a l’efecte del canvi climàtic”.

Finalment, Gómez ha informat que, hui, han començat els treballs a Sant Agustí, començant pel canvi de parades de l’EMT, mentre que els treballs de reasfaltat a la plaça de l’Ajuntament començarà aquest dimecres. València segueix avançant en la recuperació de l’espai públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 10 =

CCCC
torrent