caixa popular

Una patrulla infantil de la mobilitat pren el carrer per conscienciar sobre els comportaments incívics

Una patrulla infantil de la mobilitat pren el carrer per conscienciar sobre els comportaments incívics
19/09/2017 -

En el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, el professorat de diversos centres educatius i la Policia Local, ha desenvolupat una activitat amb l’objectiu de fer reflexionar els més menuts i les més menudes sobre la seua mobilitat en la ciutat.

La “Patrulla Infantil de la Mobilitat” ha pres el carrer per a sorpresa de veïns i veïnes, que s’han trobat sancions simbòliques per comportaments que els particulars agents han considerat poc cívics. Els responsables de fer-los veure que hi ha comportaments més aconsellables han sigut els alumnes i les alumnes de 5é i 6é de Primària de col·legis com ara el Chiner de Villarroya, al Cabanyal, o el CEIP Comunitat Valenciana, en Campanar, qui han passejat pels barris, acompanyats per professorat i Policia Local i han ‘denunciat’ les conductes incíviques i insolidàries i aquelles que fiquen en perill la integritat de les persones.

Aquests centres educatius no han sigut els únics que han posat en marxa l’activitat pràctica ideada pel pedagog italià Francesco Tonucci en el seu projecte ‘La Ciutat dels Xiquets’. Hi ha diversos col·legis que la posaran en pràctica en els pròxims dies amb la finalitat de desenvolupar una activitat que convida els xiquets i les xiquetes a reflexionar sobre la seguretat i la mobilitat en el seu entorn urbà.

Tonucci defensa la necessitat d’un disseny urbà i de mobilitat sense excloure la gent més jove, donat que considera que han de recuperar l’espai que els darrers anys han perdut a favor dels vehicles de motor.

“És molt important que els nostres xiquets i xiquetes reflexionen sobre com ens hem de moure per la ciutat i sobre quins comportaments redunden en benefici de totes i tots i quines accions ho dificulten”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats