25n
25N
25N

Patrimoni Immaterial de la Humanitat molt rendible

Quasi el cent per cent d’ocupació i un augment de la despesa donen a les Falles 2017 unes dades històriques

Patrimoni Immaterial de la Humanitat molt rendible

Este 2017 es recordarà per moltes coses però sobretot en el món faller per ser l’estrena del títol de Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Molt ‘bombo i platet’ se li ha donat a esta distinció però la veritat és que sumat al fet que les Falles enguany han caigut en cap de setmana el del 2017 es pot convertir en un dels millors exercicis de la història. Tothom haurà pogut comprovar que caminar per la ciutat era sentir-se més aviat com una sardina enllaunada, sobretot pel centre de la ciutat i a hores com les 14.00 hores amb la mascletà o a la nit amb els castells. Els carrers de Ruzafa bullien en fosquejar i amb l’encés de l’enllumenat i centenars de milers de persones cercaven poder contemplar de prop les falles d’Especial i, de pas, altres monuments que pel camí es trobaven, sense que faltara una bona xocolata amb bunyols o un refresc a un euro (tarifa plana estes falles en el cap i casal).

Segons les previsions que manejava l’Agència Valenciana de Turisme, que farà balanç de les dades la setmana que ve, l’ocupació hotelera ha rondat el cent per cent i quasi dos milions de visitants han trepitjat els carrers de la capital del Túria al llarg d’estos quatre dies. Segons declarava Sandra Gómez, primera tinent alcalde de la ciutat, “les dades provisionals que manegem ens estan permetent parlar de les millors Falles des del punt de vista turístic de tota la història. Fa amb prou faenes uns dies, amb les últimes dades que teníem, estàvem en el 97% d’ocupació hotelera i el preu mitjà de l’habitació havia pujat un 15% respecte a l’any passat”.

Ara toca fer balanç de les xifres i totes les institucions es posaran a la feina durant esta setmana per a confirmar si el que s’ha vist en el carrer es trasllada a un benefici econòmic rendibilitzant així la campanya publicitària a escala mundial i el fet d’intentar arribar a sectors amb major poder adquisitiu doncs el que actualment és “cerca és eixe turisme més rendible que fa una major despesa”, segons paraules de Sandra Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 2 =

museo prehistoria