Patraix commemora, aquest cap de setmana, el seu 40 aniversari

Aquesta celebració serà el preludi de les Festes Populars de Patraix

Patraix commemora, aquest cap de setmana, el seu 40 aniversari
21/09/2018 -

És molt fàcil deixar-te portar pels carrers de Patraix, un barri valencià que encara conserva l’essència del poble que un dia va ser. Un barri amb molta història, que compta amb uns veïns que lluiten i treballen, cada dia, per millorar les condicions de Patraix. I enguany, estan de celebració. I és que es compleixen 40 anys de l’Associació Veïnal de Patraix.

“El 12 de març de 1978 es va reconéixer oficialment a l’associació. No obstant això, extraoficialment, ja portem al voltant de 50 anys de moviment veïnal”, explicava Toni Pla, President de l’Associació Veïnal del barri, a València Extra.

Un moviment veïnal, que ja existia en la clandestinitat, fins i tot abans que arribara al nostre país la democràcia, i que, des dels seus orígens, ha lluitat per aconseguir major llibertat, qualitat de vida i igualtat. I així, a través de manifestacions, escrits i diverses accions van aconseguir, entre altres coses, paralitzar projectes urbanístics que implicaven la desaparició dels senyals d’identitat de Patraix. Però, des de l’associació ho tenen clar, i així ho ressalten en el manifest: “Lluitarem per iniciatives amb governs de la UCD, del PSOE, del PP. I, ara, seguirem reivindicant el que considerem haguera de ser un barri el més sostenible i habitable possible sense oblidar la nostra història i orígens”.

I amb eixe ànim de seguir celebrant i construint un barri millor, Patraix es prepara per a gaudir d’uns dies de festa per a commemorar eixos 40 anys. Per això, s’ha organitzat diferents activitats, al llarg del cap de setmana, que seran el preludi de les esperades Festes Populars de Patraix, que se celebraran del 5 al 14 d’octubre.

Divendres, 21 de setembre

18.00 h. Carpes informatives en quatre punts clau del barri pel gran canvi que han experimentat en aquests anys. S’exposaran panells informatius amb fotografies antigues, i es repartirà la informació de les festes populars. A més, hi haurà actuacions d’artistes i la xaranga Dóna-li Tro.

Punts:

Plaça Enrique Granados

Jardí carrer Xiva (antiga Alqueria Pontons)

Jardí Escultor Ricart Boix

Carrer Marqués d’Elx amb Impressor Montfort

20.30 h. Inauguració del mercat d’antiguitats.

21.30 h. Projecció de la pel·lícula ‘El meu amic gegant’.

Dissabte, 22 de setembre

Mercat d’Antiguitats durant tot el dia

10.30 h. Eixida al mercadet de Jesús – Patraix per al repartiment de díptics i informació de les festes.

Diumenge, 23 de setembre

Mercat d’Antiguitats durant tot el dia

Concurs de pintura ràpida

11.00 h. Passeig ‘Ruta turística per Patraix’ amb l’historiador Javier Mozas. Eixida des de la Plaça Patraix.

L’Associació Veïnal de Patraix seguirà treballant amb esforç i dedicació per a complir molts anys més. Així, en el comunicat, expressen el seu desig de seguir “defensant pilars com la llibertat, la igualtat i condicions de vida saludables. Pilars que hem defensat, i defensarem. El disseny actual del barri és més humà i sostenible, en part, per eixe treball dels quals ho habitem, dels governs que han passat en aquest temps, però, sobretot, per l’obstinació constant de molts col·lectius ciutadans que Patraix té per al gaudi i benestar dels quals van tirar arrels en aquest barri”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 9 =

sagunt a escena 2019
turismo salou