Patraix comença a perfilar les Festes Populars de 2021 per al mes d'octubre

Del 8 al 12 d’octubre, Patraix celebra el seu 150 aniversari + 1 de la seua annexió a la ciutat de València

Guardar

Actuació en les Festes Populars de Patraix de 2017
Actuació en les Festes Populars de Patraix de 2017
L'Associació Veïnal de Patraix ja està treballant en el que seran les seues tradicionals Festes Populars de 2021, que l'any passat van haver de suspendre's a causa de la pandèmia. I és que encara que és cert que es van organitzar actes puntuals, per a enguany es treballa en una programació molt més completa que, per descomptat, complirà amb la normativa decretada per la Conselleria de Sanitat.València Extra ha parlat amb el president de l'Associació Veïnal de Patraix, Toni Pla, que ha avançat que "es tractarà d'una programació, sobretot, cultural i amb activitats lúdiques per als més menuts amb les quals es pretén revitalitzar de nou el barri, impulsar el comerç de proximitat i tornar a establir sinergies entre veïns i entitats que, al final, és el que sempre ens ha caracteritzat".Així mateix, les Festes Populars de Patraix 2021, que se celebraran del 8 al 12 d'octubre, també estaran marcades per la celebració del 150 aniversari de l'annexió d'aquest antic poble a la ciutat de València. La commemoració es va haver de reduir considerablement a causa de les restriccions sanitàries, però es reprén, de nou, enguany. De fet, com explica Pla, "hem allargat el 150 aniversari fins al 31 de desembre de 2021".Això sí, els actes multitudinaris desapareixen de la programació festiva. "No realitzarem cap acte en el qual no es puga controlar l'aforament en la plaça de Patraix. Sabem que no podem fer tot el que ens haguera agradat, però sí que serà una programació molt més completa, amb activitats per a tots els públics, i que mostren la diversitat del barri de Patraix".

Concurs de Cartells

I com no podia ser d'una altra manera, Patraix ja ha convocat el seu tradicional concurs de cartells del qual eixirà la imatge de les Festes Populars de 2021. D'aquesta manera, totes les persones interessades a presentar les seues propostes ho podran fer fins al pròxim 6 de setembre, a les 12.00 hores, en la seu de l'associació veïnal (plaça de Patraix, 13).Les propostes de cartells es podran realitzar per qualsevol procediment, excepte pastís i cera, amb una grandària de 50x60 cm i en vertical. Així mateix, es permetrà, com a màxim, la presentació de dos cartells per autor o autora que hauran de ser originals i inèdits.La decisió del jurat es donarà a conéixer el 7 de setembre, sent el premi de 300 €. La resta d'obres presentades s'exposaran en la seu de l'associació a partir del 13 de setembre.

Annexió de Patraix a València

Patraix, antic poble valencià amb el seu propi ajuntament i, fins i tot, la seua pròpia presó, situada en el desaparegut Palau de Baró de Patraix, decideix, en 1870, gràcies a la Llei Municipal, annexionar-se a la ciutat de València, al·legant escassetat de recursos. No obstant això, ha sabut mantenir intacta, al llarg dels anys, la seua essència. I ja no només per la conservació de l'antiga estructura amb edificis històrics i carrers que envolten la plaça, sinó per eixe sentiment de pertinença al barri que tant li caracteritza.Patraix es convertia en el primer poble, dels quals envoltaven València, a annexionar-se. El fet de no recaptar impostos; no disposar d'un terme municipal del qual traure profit, ja que totes les terres eren propietat dels habitants de la capital; i la situació dels veïns del poble, que no comptaven amb propietats, ja que tots eren arrendataris o jornalers van ser els motius que van produir que Patraix passara a formar part dels barris de la ciutat. No obstant això, les seues arrels mai han caigut en l'oblit, gràcies a la difusió cultural que es duu a terme des de l'Associació Veïnal del barri.
Destacats