25n
25N
25N

Paterna i Riba-roja presenten al Govern un projecte d'ús d'aigua residual depurada per a prevenir incendis

Paterna i Riba-roja presenten al Govern un projecte d'ús d'aigua residual depurada per a prevenir incendis
24/06/2020 -

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo al costat de l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, han mantingut aquest dimecres una reunió telemàtica amb el secretari d’Estat de Medi Ambient del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Hugo Morán, i el director general de Biodiversitat, Boscos i Desertificació, Jorge Martínez, per a explicar-los el Proyecto Guardian, una iniciativa innovadora i sostenible basada en l’ús d’aigües residuals depurades per a prevenir incendis en els boscos.

El projecte, que compta amb una inversió de 5,5 milions d’euros subvencionats al 80% per la UE a través del programa Accions Urbanes Innovadores, pretén prevenir un dels factors de risc més importants associats al canvi climàtic com és el risc d’incendi, segons ha informat l’Ajuntament de Paterna en un comunicat.

Durant la trobada, els alcaldes han explicat la importància d’aquest projecte, fruit de la col·laboració publicoprivada, que permetrà protegir del foc, d’una forma sostenible i ecològica, les zones forestals dels espais de la Vallesa i el Parc Natural del Riu Túria que comparteixen les àrees urbanes de tots dos municipis.

Els alcaldes han explicat que “aquestes zones boscoses, a causa del seu alt nivell d’antropització i a la integració dins de l’estructura urbana, estan subjectes a un alt risc d’incendi de molt d’alt impacte, per la qual cosa la seua protecció resulta fonamental”.

A més, el projecte contempla per primera vegada l’eliminació dels cloropirifós, un contaminant emergent que es troba en les aigües depurades que es preveu reutilitzar. Per a aconseguir-ho, s’han desenvolupat uns sistemes que permeten la seua eliminació en els processos de depuració perquè, una vegada aquesta aigua es reutilitze, no continga aquest contaminant. D’aquesta manera, l’aigua així depurada es destinarà a més per a la millora ecològica de l’embassament de la Vallesa, com a element integrat en aquest innovador programa de prevenció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + setze =