25n
25N
25N

Paterna va plantar 1.427 nous arbres durant el 2020

Paterna va plantar 1.427 nous arbres durant el 2020
02/02/2021 -

L’Ajuntament de Paterna va plantar 1.427 nous arbres durant el 2020 en diversos barris de la ciutat.

Així ho ha anunciat la regidora de Serveis, Merche Navarro, que ha destacat que “la plantació d’arbres és un dels compromisos de l’actual equip de govern municipal, en la nostra aposta per a continuar potenciant la sostenibilitat mediambiental de la nostra ciutat”.

Les espècies que s’han utilitzat són les que s’inclouen en l’ordenança municipal d’arbratge, destacant entre les més plantades els pins, xiprers i oms, que són arbres resistents i necessiten poc manteniment.

Lloma Llarga, La Canyada i Tàctica són els tres punts en els quals més exemplars s’han plantat però pràcticament tots els barris de la ciutat alberguen nous arbres dels quals en 2020 s’han incorporat al patrimoni arbori de Paterna.

“Amb aquestes plantacions realitzades durant l’any passat” – ha detallat Navarro – “estimem que a Paterna tenim uns 65.000 arbres, xifra que ens hem compromés a augmentar any rere any”.

D’aquests 65.000 exemplars, al voltant de 45.000 es troben en zones verdes mentre que 20.000 estan en zones viàries.

A més, el consistori està realitzant un inventariat de l’arbratge municipal en via pública que permet tindre registrats tots els arbres, geoposicionar-los i tindre una fitxa detallada de l’estat fisiològic de l’arbre, permetent actuar ràpidament en cas de plaga, malaltia o altres problemes que poguera presentar la planta.

Ja són 13.600 els exemplars en via pública, un 70% del total, els que estan registrats en aquest inventariat del Pla de Gestió de l’Arbratge Públic, i que s’anirà completant fins a tindre tots els exemplars monitorats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =