25n
25N
25N

Paterna utilitza un sistema de subjecció “Boa” en els seus arbres per a garantir la seua estabilitat biomecànica

Les labors de control i revisió periòdica de l’arbratge municipal que l’Ajuntament realitza a través de Gespa han permés detectar una clivella en el gran pi del centre cívic de La Canyada

Paterna utilitza un sistema de subjecció “Boa” en els seus arbres per a garantir la seua estabilitat biomecànica
08/03/2021 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’empresa Gestió i Serveis de Paterna (GESPA) està duent a terme la revisió que realitza periòdicament de tot el seu arbratge municipal, que aconsegueix ja els 20.000 exemplars, per a detectar possibles defectes i garantir la seguretat biomecànica de tots ells.

Tal com ha explicat la regidora de Benestar Animal, Serveis i Neteja, Merche Navarro “aquest control i inspecció regular de l’estat dels arbres que es troben en la via i espais públics ens permet garantir la seua estabilitat, detectant a temps possibles malformacions o fissures en la seua estructura i actuant per a previndre possibles desplaçaments o caigudes, sobretot en el cas dels arbres de grans dimensions”.

En aquest sentit, Navarro s’ha referit a la recent intervenció en el gran pi situat al voltant del Centre Cívic de La Canyada, en el qual s’ha detectat una clivella amb fusta inclosa en la inserció d’un cimal amb el tronc.

“Gràcies a aquestes tasques de revisió s’ha instal·lat un sistema de subjecció “Boa”, que ens indicarà si l’estructura continua estable, o si per contra existeix algun desplaçament sever”, ha explicat Meche. La sustentació instal·lada també actua com a sistema de retenció, evitant la caiguda del cimal en cas de col·lapse de l’estructura.

“Amb aquesta actuació es pretenen allargar la vida de l’exemplar conservant la seua estructura original el màxim temps possible, de manera contrària, la seua viabilitat s’hauria vist seriosament compromesa”, ha puntualitzat la regidora.

Finalment, Navarro ha destacat que l’arbratge de Paterna ronda ja els 40.000 exemplars, 20.000 dels quals es troben en via pública i ha recordat que “d’aquests últims, s’ha inventariat ja un 70% per a crear el futur Pla de Gestió de l’Arbratge Públic, en el qual cada arbre estarà geoposicionat, permetent fer seguiment del seu estat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + divuit =

museo prehistoria