25n
25N
25N

L'Ajuntament replanteja el pressupost 2020 per a traure a Paterna de la crisi de la COVID-19

L'Ajuntament replanteja el pressupost 2020 per a traure a Paterna de la crisi de la COVID-19
01/04/2020 -

L’Ajuntament de Paterna està treballant ja en la modificació del pressupost municipal d’aquest 2020, aprovat el mes de desembre passat, per a minimitzar l’impacte que puga tenir l’actual crisi sanitària a la ciutat i aconseguir que cap paterner es quede enrere.

Així ho ha anunciat avui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui ha explicat que ja ha donat instruccions als Tinents Alcaldes de l’Executiu socialista perquè reorienten l’exercici econòmic de les seues àrees per a poder donar una cobertura social a totes les famílies de la ciutat que ho necessiten i reactivar l’economia productiva local per a continuar creant llocs de treball.

Mentre la Mesa Permanent de Crisi de la Covid-19, creada a l’Ajuntament i presidida per Sagredo, continua funcionant a ple rendiment per a coordinar i gestionar aquesta situació d’emergència en el municipi i atendre a tota la ciutadania, el primer edil vol anticipar-se als possibles efectes econòmics i socials que puga tenir aquesta crisi en el municipi i ha començat a pensar en com modificar els comptes municipals per a continuar fent de Paterna i els seus veïns una ciutat forta i dinamitzadora de l’economia en l’àmbit local, provincial i autonòmic.

“Tenim la sort de comptar amb uns pressupostos equilibrats de 62 milions d’euros, els més socials de la història de Paterna, capaces de respondre a les necessitats que ens plantege la nova realitat resultant de l’emergència sanitària que estem vivint”, ha assegurat l’Alcalde al mateix temps que incidit en què “el pressupost 2020, tal com es va aprovar a la fi de 2019, ja no té sentit. Per això, els nous comptes municipals es concebran per a garantir l’estabilitat de la ciutat i pensant a tot el món, des dels col·lectius vulnerables que necessiten més ajuda fins a les petites i mitjanes empreses”.

Aquest nou pressupost de xoc se suma al paquet de mesures socials i econòmiques que l’Ajuntament ha posat en marxa durant aquest estat d’alarma per a cobrir les necessitats essencials de tota la població i alleujar la càrrega econòmica de veïns i empreses. Entre aquestes mesures es troben l’ajornament del pagament de l’IBI, l’exempció a restaurants i bars del pagament de la taxa de terrasses per ocupació de la via pública i la suspensió del cobrament de la taxa de mercat ambulant.

Així mateix, el consistori també ha creat i ingressat ja una ajuda d’emergència a unes 500 famílies de Paterna, ha repartit 2.000 lots de productes de primera necessitat en La Coma i altres zones vulnerables del municipi, ha lliurat 1.200 vals de compra per valor de 60 euros als nens i nenes de Paterna amb beques de menjador municipals i manté operatiu el servei de menjador escolar 365 dies de l’any perquè cap nen a Paterna passe fam.

En aquest sentit, i tal com ha recordat l’Alcalde, “els nostres veïns són la nostra prioritat, ara i sempre”. Per això, a més d’haver realitzat fins al moment més de 14.000 crides per a saber com estan i què necessiten les persones més vulnerables i sensibles a aquesta situació, s’ha habilitat un telèfon d’informació especial i uns altres d’assessorament psicològic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =