Paterna celebra la Setmana Cultural del Major

Paterna celebra la Setmana Cultural del Major
06/06/2019 -

L’Ajuntament de Paterna ha organitzat una setmana dedicada a reivindicar la figura de les persones majors, amb un ampli programa d’activitats culturals entre les quals s’inclouen exhibicions, tallers o excursions guiades.

Així ho ha anunciat el regidor del Major, Julio Fernández, qui ha destacat que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és homenatjar el paper de les persones majors com a agents clau en la dinamització de la vida social i cultural del nostre municipi”.

A més, el regidor ha recordat que “totes les activitats són gratuïtes i per a participar en les excursions o masterclass, serà necessari que els interessats s’inscriguen al CEAM de Paterna”.

El programa d’activitats arrancarà el dilluns 10 de juny amb la inauguració del mercat ambulant solidari que durant tota la setmana s’instal·larà en la plaça Clot de Joan i la recaptació de la qual anirà destinada a l’Associació de familiars i malalts neuromusculars de València Afenmva.

A les 11 h, en el CEAM se celebrarà una xarrada sobre la “Importància de la Comunicació no verbal en les nostres relacions” impartida per la psicòloga, María José Rius.

A la vesprada, a partir de les 17 h, el centre acollirà un recital de poesia i la inauguració de l’exposició de tallers intercentres que romandrà oberta al públic durant tota la setmana.

El dimarts 11 de juny s’ha organitzat una visita turística guiada pel municipi. El grup eixirà a les 9.30 h des del cohetòdrom i recorrerà el Calvari, la Torre i el Museu de Ceràmica. La jornada acabarà amb l’exhibició dels tallers de coral i rondalla, balls de saló, sevillanes i danses tradicionals que se celebrarà a les 17 hores al CEAM.

Dins de les activitats destaca el viatge a Mora de Rubielos que tindrà lloc el dimecres 12 de juny i en el qual els assistents podran gaudir d’un esmorzar, visita guiada per la localitat i un menjar amenitzat amb balls.

Passat l’equador de la setmana, el dijous 13 de juny, se celebrarà una visita a les trinxeres de València la Vella de Riba-roja i a la vesprada a les 17;30 a la sala Multiús del CEAM els majors gaudiran al costat dels seus néts i nétes d’un taller de jocs per a entrenar la ment.

Amb una exhibició de Zumba començarà l’últim dia d’activitats dedicades a celebrar la figura del major. La classe s’impartirà el divendres 14 de juny a les 10 h en la plaça Clot de Joan a càrrec de la professora del CEAM Ana González.

Finalment, el fermall d’or a la Setmana del Major el posarà un menjar en el Saló Arc de Sant Martí acompanyada de balls per a totes les persones majors del municipi. El preu del menjar serà de 10 euros per persona i els interessats hauran d’inscriure’s en el mateix restaurant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 6 =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria