25n
Orgull
Orgull

Paterna presumeix de “bon foc” amb una Cordà ràpida, potent i encadenada

Paterna presumeix de “bon foc” amb una Cordà ràpida, potent i encadenada
26/08/2019 -

Paterna es va il·luminar anit durant 23 minuts i 22 segons amb una Cordà ràpida, potent i encadenada. Els 353 tiradors i tiradores que es van donar cita anit al carrer Major han coincidit a destacar el “bon foc” d’aquest espectacle pirotècnic que compta ja amb més de 100 anys d’història.

Distribuïts al llarg de 150 metres i repartits en 57 llocs, els participants van gaudir d’una Cordà segura i organitzada en la qual els nous intercomunicadors que portava el personal de seguretat i els tres cronòmetres col·locats al carrer van aportar major seguretat i control a tots els tiradors/as.

Enguany, s’han registrat 29 ferits lleus, dos d’ells amb cremades de segon i tercer grau, una xifra que demostra que aquest acte, en el qual es disparen 70.000 coets en uns 20 minutos, és un dels espectacles pirotècnics més assegurances que se celebren.

Un any més, la Cordà de Paterna, Festa d’Interés Turístic Nacional, continua sumant dones participants, sent ja d’un 30% el percentatge de tiradores, entre les quals es trobaven la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa i la regidora d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, Isabel Segura.

En aquesta edició, l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que va participar en la que va ser la seua dècima Cordà, va estar acompanyat pel vicepresident de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa, que no va voler perdre’s aquesta cita amb la pólvora i que prèviament va signar en el Llibre d’or de la ciutat i va participar en la cercavila de Coets de Luxe, donant lectura a més al bàndol amb el qual s’inicia aquest arrelat acte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 1 =