25n
25N
25N

L'Ajuntament renova el conveni amb Defensa perquè l'històric avió Mirage F-1M seguisca exposat a Paterna

Totes dues parts han signat l’acord perquè l’aeronau continue en la rotonda paternera distribuïdora de la CV-31 d’accés a la Fira de Mostres, situada enfront de la caserna Daoiz i Velarde

L'Ajuntament renova el conveni amb Defensa perquè l'històric avió Mirage F-1M seguisca exposat a Paterna
20/07/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha renovat amb l’Exèrcit de l’Aire el conveni de cessió de l’avió Dassault-Breguet Mirage F-1M (C.14), que seguirà exposat, d’aquesta manera, en la rotonda de distribució de la CV-31 d’accés a la Fira de Mostres.

La instal·lació d’aquesta aeronau, que es va realitzar en 2009, commemora el primer vol d’un avió a Espanya, en 1909, a càrrec del valencià Juan Olivert i que va tindre lloc en el recinte de la caserna militar d’artilleria de Paterna.

La renovació del conveni subscrit entre el consistori i el Servei Històric i Cultural de l’Exèrcit de l’Aire (SHYCEA) del Ministeri de Defensa ha sigut possible gràcies al compliment de les obligacions de l’Ajuntament quant a la preservació i conservació de l’aparell, un caça de superioritat aèria i avió d’atac.

Un altre dels compromisos del consistori és el de mantindre l’estètica de l’entorn en el qual s’emplaça el Mirage F-1M perquè es mantinga la idoneïtat de l’espai que acull un element del Patrimoni Cultural de l’Estat.

El Mirage F1 és un avió fabricat per l’empresa francesa Dassault Aviation i va entrar en servei en l’Exèrcit de l’Aire d’Espanya en 1975 per a enfortir la Força Aèria.

La seua instal·lació homenatja el primer vol a Espanya d’un avió, que va tindre lloc a Paterna, i amb la qual va arrancar la història de l’aviació al nostre país.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dos =