25n
25N
25N

Paterna renova els seus convenis de col·laboració amb les associacions locals d'acció social

Paterna renova els seus convenis de col·laboració amb les associacions locals d'acció social
05/03/2020 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’àrea d’Inclusió Social està duent a terme la renovació dels convenis amb les associacions locals d’acció social amb l’objectiu d’adequar-los a la realitat actual.

Així ho ha anunciat la regidora d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, Isabel Segura, qui ha explicat que “molts convenis no s’havien actualitzat en anys, per la qual cosa era necessari revisar-los per a poder millorar les condicions ajustant els programes a les necessitats presents”.

Per a això, s’estan mantenint reunions amb les diferents associacions en les quals també se’ls està informant d’una nova clàusula que s’inclourà en els convenis perquè ajusten els seus itineraris als veïns i veïnes que perceben la renda valenciana d’inclusió.

“És important que treballem conjuntament per a garantir l’efectivitat de la mesura que, a més d’una prestació econòmica, suposa oferir el suport necessari a les persones beneficiàries per a la seua inclusió social i laboral” ha explicat Segura.

I en aquest sentit la regidora ha explicat que la nova clàusula sobre la renda també comptarà amb la col·laboració d’entitats vinculades a l’àrea d’Ocupació, així com serveis d’Educació com l’Escola Professional d’Adults, o associacions de diferents àmbits que també tinguen convenis de col·laboració amb l’Ajuntament.

Quant a les associacions amb les quals s’estan mantenint les reunions per a renovar els convenis es troba l’Associació Joves cap a la Solidaritat i el Desenvolupament (JOVESOLIDES) que col·labora amb l’Ajuntament en la gestió de serveis d’atenció, suport en administració electrònica, formació i col·laboració amb entitats en la Coma a través del programa E-SPAI la Coma.

Per la seua part l’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental (AFEMPES) i l’Ajuntament col·laboren en el desenvolupament d’un pla integral d’atenció a persones amb un trastorn en salut mental i les seues famílies a Paterna. Entre les prestacions que desenvolupa s’inclouen des d’intervencions familiars o acompanyament integral fins a activitats esportives, voluntariat mediambiental o inserció sociolaboral.

Així mateix, l’Associació Càritas Parroquial Sant Pere Apòstol i l’Associació Càritas Parroquial Mare del Redemptor de la Coma i l’Ajuntament de Paterna tenen subscrit sengles convenis de col·laboració.

En el cas de la primera entitat desenvolupant el programa “Intervenció sociofamiliar amb dones en situació de desavantatge social (Programa SARA)” i en el cas del barri de la Coma amb el projecte “Suport familiar: projectes Pro-Dona i Camí Obert”.

També, l’ONG Sàhara Lliure de Paterna col·labora amb l’Ajuntament amb la millora de vida, educació i desenvolupament dels xiquets sahrauís i de les seues famílies. A més, treballen en l’enfortiment de llaços interculturals entre tots dos pobles en el marc de l’agermanament de Paterna amb la població sahrauí d’Yderia.

Finalment, la regidora ha volgut destacar la importància de la funció social de les associacions en el municipi, remarcant “l’excel·lent treball de totes les persones que es dediquen a millorar les condicions de vida de les persones més desfavorides”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

bombers
bombers