25n
25N
25N

Paterna reforça la seguretat forestal amb el projecte Guardian

Paterna reforça la seguretat forestal amb el projecte Guardian
12/08/2020 -

El projecte Guardian, impulsat per l’Ajuntament de Paterna, al costat de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, Hidraqua, Medi XXI, Cetaqua, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, inclou diferents accions preventives per a minimitzar els riscos davant possibles incendis al parc natural de la Vallesa.

Tal com ha explicat l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo “el projecte Guardian, que compta amb un pressupost de 5,5 milions d’euros, subvencionat en part amb fons europeus FEDER, permetrà reforçar la seguretat forestal en tot el parc natural”.

A més, el primer edil també ha volgut destacar que “el projecte uneix a diferents administracions institucions, universitats i empreses en la lluita contra el canvi climàtic, complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i apostant per la innovació en el desenvolupament de les accions de prevenció que requeriran una gran obra d’enginyeria”.

Entre les actuacions que es duran a terme s’inclou la instal·lació de canons d’aigua a 18 metres d’altura, que funcionaran com a potents mànegues de bombers de manera automàtica en cas d’incendi. A més, hi haurà una quinzena de canons portàtils d’aigua que també podran emprar-se mentre arriben els bombers.

Aquest projecte servirà per a recuperar i regenerar la zona humida del llac de la Vallesa, millorant la qualitat d’eixa aigua que provindrà de la depuradora Camp de Túria II. D’aquesta manera, reutilitzant aigües residuals, augmentarà encara més la prevenció d’incendis al Parc natural del Túria i la Vallesa.

I és que a més de la xarxa de canons d’aigua, es construiran diversos depòsits d’aigua de 500 metres cúbics que donaran cobertura a la interfície urbana-forestal, augmentant la seguretat per als centenars de veïns i veïnes que viuen pròxims al bosc.

Així mateix, el projecte inclou jornades de formació per als veïns i veïnes que viuen en la zona, en les quals se’ls ensenya com actuar davant un incendi. Les jornades de sensibilització estan a més adaptades a tots els públics, inclosos alumnes d’entre 6 i 11 anys, que reben informació apropiada per a la seua edat.

Finalment, Sagredo ha recordat que “aquest projecte se suma al Pla Municipal contra Incendis que establisquen totes les actuacions de prevenció i protecció del nostre parc natural, així com accions encaminades a reduir els temps de resposta davant un possible incendi” ha conclòs Sagredo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 14 =