25n
Orgull
Orgull

Paterna reforça l'àrea de Serveis Socials

Paterna reforça l'àrea de Serveis Socials
25/05/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha reforçat l’àrea de Serveis Socials amb l’objectiu d’agilitzar l’atenció a les famílies més vulnerables de la ciutat i agilitzar la gestió d’ajudes per a evitar l’exclusió social.

Així ho ha anunciat la regidora d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, Isabel Segura, que ha explicat que “s’han incorporat quatre persones al departament i, a més, ja comptem, per primera vegada, amb quatre treballadors socials en el Centre Social de La Coma, que atendran en exclusiva als veïns i veïnes d’aquest barri amb major risc d’exclusió social”.

La situació provocada per la COVID-19 ha fet que els Serveis Socials municipals hagueren d’intensificar la seua tasca en 2020 respecte a anys anteriors, com així els reflecteixen xifres com les més de 2.000 ajudes d’emergència concedides per més d’un milió d’euros o l’ampliació de serveis com el SAD o Menjar a Casa per a persones i famílies que s’han vist colpejades per aquesta crisi sanitària.

“Des de l’àrea” – ha explicat Segura – “s’han intensificat al mateix temps que s’han realitzat les noves incorporacions, la qual cosa ha permés estar al dia en cites i sense llistes d’espera, proporcionant una millor i major atenció als paterners i paterneres que necessiten aquest suport”.

A més, l’àrea de Serveis Socials ha resolt més de 130 peticions de la Renda Valenciana d’Inclusió Social corresponents a l’exercici anterior i està gestionant les de 2021, agilitzant les gestions perquè les ajudes arriben com més prompte millor els seus beneficiaris/es.

D’altra banda, també s’ha reforçat el Servei de Dependència, assignant un valorador en exclusiva, a més, del personal destinat a gestionar aquest servei, sent ja més de 200 les valoracions realitzades des de principi d’any.

Un altre dels reforços realitzats és el del personal del Centre Social de La Coma que, per primera vegada, compta amb quatre treballadors socials, alguna cosa que permetrà poder realitzar les atencions de manera més ràpida i pròxima, a més d’impulsar els serveis d’integració, educació social, assessoria jurídica i intervenció familiar directa.

Tal com ha precisat la regidora Segura, “també hem agilitzat l’aprovació dels convenis amb entitats col·laboradores de l’Ajuntament perquè així puguen continuar prestant els seus serveis, complementaris als municipals, i remar tots en el mateix sentit perquè a Paterna ningú es quede arrere”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =