25n
25N
25N

Paterna, referent en seguretat industrial quatre anys després de l'incendi d'Indukern

Paterna, referent en seguretat industrial quatre anys després de l'incendi d'Indukern
08/02/2021 -

Quatre anys després de l’incendi de l’empresa química Indukern en el polígon industrial Fuente del Jarro, Paterna s’ha convertit en un referent en seguretat industrial gràcies al compromís de l’Ajuntament i de les empreses que formen part de totes les seues àrees empresarials.

I és que actualment tots els parcs empresarials de la ciutat compten ja amb Plans de Seguretat Integral específics per a cadascun d’ells, que ja s’estan implantant amb formació i eines de comunicació, i que formen part del Pla integral municipal de Seguretat Industrial i d’Emergències que ha permés detectar la problemàtica de cada àrea i tindre informació detallada de les empreses que s’assenten en cada zona per a optimitzar el flux de comunicació i la coordinació entre elles en cas d’emergència.

Precisament, arran dels estudis realitzats després de l’incendi, es va detectar una deficiència en la quantitat d’hidrants en el polígon Fuente del Jarro. Actualment, Asivalco, amb el finançament municipal rebut a través dels convenis amb les àrees empresarials, està ja instal·lant els 52 hidrants necessaris per a adaptar-se a la normativa en matèria de seguretat.

L’incendi d’Indukern, que va provocar el desallotjament de 3.000 treballadors de Fuente del Jarro, va impulsar noves mesures del govern municipal i ha permés que Paterna, amb unes 1.800 empreses en les seues àrees empresarials i prop de 3.000 en tot el seu terme municipal, s’haja situat a l’avantguarda en seguretat industrial amb els plans integrals, canals de comunicació de seguretat amb les empreses o la instal·lació de la xarxa de videovigilància en tota la ciutat, que ja s’ha iniciat en les àrees empresarials de Tàctica i Fuente del Jarro.

A més d’aquests plans de seguretat, l’Executiu socialista també ha aconseguit dues actuacions importants, reivindicades històricament per les empreses de Fuente del Jarro, que contribuiran a millorar la mobilitat i seguretat de polígon. D’una banda, ha aconseguit que el Ministeri de Foment agilite l’execució de les obres d’ampliació de la N- 220 que ja ha començat i que contemplen un nou accés a la segona fase d’aquest polígon.

I d’altra banda, ha redactat ja el projecte tècnic per a construir un segon túnel en el polígon.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + onze =