25n
25N
25N

Paterna reconeix, el pròxim 8 d'octubre, a l'empresa Andreu Barberá i el València CF amb la Insígnia d'Or

Paterna reconeix, el pròxim 8 d'octubre, a l'empresa Andreu Barberá i el València CF amb la Insígnia d'Or
18/09/2019 -

L’Ajuntament de Paterna ha donat a conéixer hui els noms de les persones i entitats que, amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, seran reconegudes amb les Insígnies d’Or de la Vila.

Enguany, els màxims reconeixements de la Vila de Paterna han recaigut en l’empresa “Andreu Barberá”, l’escultor Ignacio Bayarri i l’entitat esportiva València C.F., als qui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha cridat hui per a comunicar-los personalment la concessió de les insígnies.

A més, Alejandro Llabata, llorejat escriptor i banderer de la Real Confraria del Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer, rebrà el Premi al Mèrit Lingüístic per la seua contribució al desenvolupament de la cultura de Paterna.

Els premiats rebran les seues distincions dimarts que ve, 8 d’octubre en una gala que se celebrarà a les 20 hores en el Gran Teatre Antonio Ferrandis.

“Mitjançant aquest reconeixement volem valorar la implicació i dedicació dels premiats en la millora de la societat paternera, contribuint amb el seu esforç al progrés de la nostra localitat en àmbits tan diversos com l’economia, la cultura o l’esport”, ha remarcat el primer edil.

Ignacio Bayarri, reconegut escultor, és fundador del prestigiós Grup Parpalló i del Moviment Artístic del Mediterrani, així com creador del Manifest Cosmoista sobre la qual desenvoluparia la seua labor creativa. És membre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles, arribant a ser Vicepresident, acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana i director de Patrimoni d’aquesta, President del Cercle de Belles arts de València, així com director adjunt del Museu d’Art Contemporani de Vilafamés.su àmplia i dilatada obra s’ha exposat en museus i centres d’art de nombroses ciutats espanyoles, europees i americanes.

L’empresa Andreu Barberá, creada en 1972 i dedicada a la fusteria metàl·lica, s’ha convertit en una marca de reconegut prestigi internacional. La seua continuada innovació, una tecnologia capdavantera i uns recursos humans de notable qualitat amb quasi 250 treballadors, majoritàriament de la nostra localitat la converteixen en un exemple d’integritat empresarial. A més, la família Andreu Barberá ha dut a terme durant els anys una labor encomiable en la localitat col·laborant en nombroses iniciatives pel bé de Paterna.

En el centenari del València CF, l’Ajuntament de Paterna vol reconéixer la dilatada trajectòria del club esportiu, el seu defensa dels valors valencians, la seua implicació social, cultural i solidària, i els estrets vincles amb Paterna, des que en 1974 s’adquiriren els terrenys per a la ciutat esportiva en la localitat.

Finalment, Alejandro Llabata, Premi al Mèrit Lingüístic, és un reconegut escriptor que compta amb infinitat de textos publicats en diferents mitjans tant de Paterna com de la resta de la Comunitat Valenciana. Els seus articles porten apareixent de forma quasi ininterrompuda en els Llibres de Festa de Paterna des de l’any 1996 i un bon número dels seus escrits han sigut premiats en els Jocs Florals, certamen del qual va ser Mantenidor en 2015.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

torrent