25n
25N
25N

Paterna podrà reciclar fins a 20.160 litres d'oli mensuals amb la renovació de contenidors

Paterna podrà reciclar fins a 20.160 litres d'oli mensuals amb la renovació de contenidors
07/11/2019 -

L’Ajuntament de Paterna, amb la col·laboració d’Aigües de Paterna, ha renovat els 14 contenidors de recollida d’oli domèstic, i ha sumat 7 més que permetran el reciclatge de més de 20.000 litres el mes i 241.000 litres anuals.

Així ho ha anunciat la Tinenta Alcalde de Transició Ecològica, Nuria Campos, qui ha explicat que “els nous contenidors tenen una nova carcassa que facilita l’ompliment, evitant vessaments, compten amb sistema antirobatori i alberguen un bidó amb una capacitat de 240 litres en el seu interior”.

L’oli depositat en els nous contenidors es recollirà setmanalment i serà traslladat a una planta de biodièsel a Xàtiva, permetent així la seua reconversió. Gràcies als nous contenidors i a la col·locació de 7 més, la quantitat d’oli de cuina reciclat podria superar els 241.000 litres anuals.

La instal·lació dels contenidors ha tractat de cobrir tots els barris de la ciutat per a fer-los més accessibles a tots els paterneres i paterners i pròximament, l’Ajuntament realitzarà una campanya informativa per als veïns i veïnes en la qual estan previstes accions per a facilitar l’emmagatzematge de l’oli domèstic.

Tal com ha afirmat Campos, “aquesta mesura permet reduir un residu altament contaminant, alhora que redueix el desgast de la xarxa de clavegueram i la contaminació d’aqüífers”.

Amb ella, ha conclòs la Tinenta Alcalde, “l’equip de govern local vol reafirmar la seua aposta per aconseguir una Paterna mediambientalment més sostenible, reduint encara més els gasos d’efecte d’hivernacle en contribuir a generar un carburant ecològic, i evitant danys en la xarxa de sanejament produïts per l’oli domèstic residual”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 8 =

Informacion coronavirus
informacion coronavirus