25n
25N
25N

Paterna realitza un Pla de Xoc de Neteja a La Coma

Paterna realitza un Pla de Xoc de Neteja a La Coma
22/04/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha començat hui un Pla de Xoc de Neteja en La Coma a tres bandes per a garantir la higiene i salubritat i minimitzar la propagació del coronavirus en aquest barri d’acció preferent.

Per això, l’Ajuntament es va posar en contacte amb la Generalitat Valenciana i amb Subdelegació de Govern per a dur a terme, de manera conjunta i coordinada, tota una sèrie de treballs i actuacions de neteja exhaustiva en tots els nivells: via i espais públics, zones comunes d’edificis i punts sensibles del barri d’ús col·lectiu.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Paterna, com a administració responsable de la neteja urbana del municipi, s’encarrega de la higiene i desinfecció de carrers i places amb tractors i amb depòsit nodrissa per a nebulització. Realitzarà també la neteja a fons de vies i espais públics mitjançant aigualeig i equips d’hidropressió i desinfectarà tots els contenidors. A més, realitzarà la desinfecció en els accessos de punts sensibles d’ús col·lectiu com a quioscos, estacions de tramvia, parades d’autobús o edificis públics.

Per part seua, la Generalitat Valenciana, com a administració amb competències en salut pública, i habitatge i com a titular dels habitatges de La Coma, s’encarrega de la neteja i desinfecció de les zones comunes dels blocs dels edificis del barri (vestíbuls, escales, replanells, ascensors, etc.).

Finalment, Subdelegació del Govern, com a administració dependent del Govern d’Espanya, gestiona la participació de la Unitat Militar d’Emergències (UME) amb l’ús de canons nebulitzadors en zones sensibles del barri exposades a una major afluència de persones com el mercat municipal, el CEIP Antonio Ferrandis o el centre de salut, entre altres.

Amb aquest Pla de Xoc, l’Ajuntament de Paterna vol garantir la protecció i la seguretat sanitària de les famílies residents en aquest barri d’Acció Preferent de Paterna en el qual es concentra una gran quantitat de blocs de cases socials, habitades per famílies nombroses en situació d’extrema vulnerabilitat i compostes, en la seua majoria, per gran quantitat de menors i majors.

Des que es decretara l’estat d’alarma el passat 14 de març, el consistori paterner s’ha bolcat amb aquest barri, destinant tots els recursos i mitjans al seu abast per a cobrir les necessitats bàsiques de totes les famílies quant a alimentació, higiene i neteja d’espais comuns i punts públics sensibles al virus per a frenar el risc de contagi i la propagació de la COVID-19.

A més d’aquest Pla de Xoc de Neteja, diàriament, l’Ajuntament, a través del servei de neteja, realitza en tots els barris agranat humit de vies públiques, aigualeig de carrers i desinfecció de mobiliari urbà i elements d’ús col·lectiu amb la finalitat d’evitar la dispersió del virus. Una neteja exhaustiva que setmanalment reforça amb la desinfecció addicional que realitza mitjançant tractors amb nebulitzadors.

Així mateix, una setmana després que començara el confinament, es van repartir 2.000 lots de productes de primera necessitat, i en tot aquest temps, a més d’atendre 3.000 persones, s’han entregat més de 700 ajudes d’emergència, 452 lots urgents d’alimentació bàsica i higiene, 123 d’ells de bolquers i llet de continuació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 4 =