25n
25N
25N

Paterna realitzarà un total de 375 esterilitzacions anuals en les colònies felines de Paterna per a estabilitzar la població

Paterna realitzarà un total de 375 esterilitzacions anuals en les colònies felines de Paterna per a estabilitzar la població
20/02/2020 -

L’Ajuntament de Paterna té programades per a enguany un total de 375 esterilitzacions en gats i gates de les colònies felines amb la finalitat d’estabilitzar la població felina en el municipi, prioritzant la salut dels animals.

Així ho ha anunciat la regidora de Benestar Animal, Serveis i Neteja, Merche Navarro, qui ha explicat que “la iniciativa té com a objectiu controlar la proliferació de les colònies al mateix temps que es millora les condicions dels gats que viuen en elles”.

En l’actualitat hi ha localitzades 74 colònies en el municipi amb una mitjana de 10 gats per colònia, “la qual cosa fa necessari instaurar un pla de control per a mantenir equilibrat el nombre de gats, garantint el seu benestar i millorant la convivència entre animals i ciutadans”, ha destacat Navarro.

Quant al procediment, la regidora ha destacat la garantia de la intervenció que duu a terme el servei de veterinària i ha explicat que “des que a l’octubre l’empresa municipal Gespa es fes càrrec de la gestió del refugi s’han realitzat un total de 120 intervencions”.

El servei de recollida s’encarrega, en coordinació amb els alimentadors acreditats, de realitzar la captura dels animals. En el cas dels mascles, en tractar-se d’una cirurgia menor, una vegada intervinguts són retornats a la colònia.

Per part seua, les femelles reben cures postoperatòries durant 48 hores en el refugi, per garantir que la ferida cicatritze bé i no hi haja complicacions, després de la qual cosa són retornades a la seua colònia.

En tots dos casos se’ls fa una petita marca indolora en l’orella abans de retornar-los a les colònies per a poder identificar-los i que no se’ls torne a capturar.

Finalment, la regidora ha recordat que, amb motiu del Dia del Gat que se celebra avui, l’Ajuntament ha llançat una campanya per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de les esterilitzacions “també en l’àmbit domèstic ja que eviten malalties en els animals i milloren les condicions de vida”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − cinc =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus