25n
25N
25N

Paterna registra les soques brasilera i sud-africana del coronavirus en les seues aigües residuals

La ciutat es converteix en un dels primers municipis d’Espanya a monitorar, a més del cep britànic, els ceps variant del SARS-CoV-2 del Brasil i Sud-àfrica en la xarxa de clavegueram del municipi

Paterna registra les soques brasilera i sud-africana del coronavirus en les seues aigües residuals
08/04/2021 -

L’Ajuntament de Paterna, a través d’Aigües de Paterna i l’eina de control epidemiològic City Sentinel, començarà a rastrejar a partir d’aquesta setmana en les aigües residuals de la ciutat els ceps variants del SARS-CoV-2 originàries del Brasil i Sud-àfrica.

L’objectiu és aconseguir una detecció precoç d’aquestes variants del coronavirus, que igual que el cep britànic, tenen una major capacitat infectiva, per a previndre així la seua transmissió comunitària entre els paterneros i paterneras.

D’aquesta manera, Paterna torna a convertir-se en una de les primeres ciutats d’Espanya a detectar i monitorar les variants més expandides de la COVID-19.

I és que al juliol de 2020 Paterna va implantar aquesta solució de control epidemiològic que la converteix en una ciutat pionera a la província de València en la detecció del virus. A més, des de febrer de 2021 es tenen registres del cep de la variant britànica.

Des que l’Ajuntament de Paterna va començar a treballar amb City Sentinel en la xarxa de clavegueram, el municipi pot anticipar l’evolució de la pandèmia a la ciutat per a poder prendre, d’aquesta manera, les decisions necessàries que permeten minimitzar els contagis entre la població, en funció dels resultats.

Les anàlisis es duen a terme amb la cooperació de l’empresa Hidraqua, que estudia el comportament de les aigües residuals de 1,2 milions d’habitants de la Comunitat Valenciana.

Fa unes setmanes, la Unió Europea va publicar una recomanació als estats membres perquè establisquen sistemes de vigilància del SARS-CoV-2 en les aigües residuals “al més prompte possible”. Un requeriment per al qual Paterna ja està preparada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + catorze =