25n
Orgull
Orgull

Paterna finalitza el seu procés participatiu amb gran èxit

Alguns dels projectes més votats han sigut la recuperació de la Mola o iniciatives socials en La Coma

Paterna finalitza el seu procés participatiu amb gran èxit
30/01/2017 -

Dins del ‘Pla Actua’, el municipi de Paterna ha estat duent a terme un important procés de participació ciutadana, que compta amb 10 milions d’euros procedents del Fons FEDER, amb l’objectiu de dotar als veïns de veu i vot per a decidir la transformació i modernització de Paterna.

Per a açò, tant des del mateix Ajuntament de Paterna, com a través de les diferents associacions de la localitat valenciana, s’han desenvolupat campanyes per a animar als veïns a participar en les decisions importants, ja no només de Paterna, sinó també dels seus propis barris.

En aquest sentit, la tinent alcalde de Bon Govern i Transparència de Paterna, Neus Herrero, informava que ‘ hem descentralitzat el procés participatiu perquè entenem que la realitat de cada zona és diferent. Així, cada barri ha pogut triar entre les propostes que més l’afectaven directament’.

Una vegada finalitzat el procés participatiu, des de Compromís per Paterna se senten satisfets amb el gran acolliment que ha tingut per part dels veïns. ‘Estem molt contents amb el percentatge de participació dels ciutadans. Paterna ha tingut un 5% de participació, enfront del 0,9% de València i l’1,8% de Madrid. Açò ens espenta a continuar per aquest camí. Els veïns s’han mobilitzat per a decidir sobre el futur de Paterna’.

Així mateix, han volgut afegir que ‘Després de 8 anys de no participació, en els quals les decisions es traslladaven del poder als ciutadans, nosaltres hem volgut retornar-li-ho als veïns. Per açò, al capdavant del consell de participació ciutadana vam posar a un veí de Paterna’.

Ara tan sols queda descobrir els projectes més votats pels ciutadans per a poder dur-los a terme. No obstant això, alguns dels més destacats són la senyalització de la senda de xicotet recorregut de La Canyada, la recuperació de la Mola o, en el cas de La Coma, on han prevalgut les iniciatives de caràcter social, l’habilitació d’un Centre de Reciclatge de Ferralla, ja que és un dels principals oficis dels veïns d’aquest barri.

Diferents projectes que aconseguiran que Paterna es convertisca en un municipi sostenible, solidari i que s’ajuste als criteris medi ambientals i de mobilitat sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =