caixa popular

Paterna presenta uns pressupostos municipals per 2018 de 60 milions €

Paterna presenta uns pressupostos municipals per 2018 de 60 milions €
06/07/2017 -

L’Ajuntament de Paterna ha presentat hui l’esborrany dels Pressupostos Municipals per a l’exercici 2018, quantificats en 60.000.000,67 euros i confeccionats per generar una major activitat econòmica, empresarial i d’ocupació, millorar els serveis municipals i introduir nous projectes d’obra pública.

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, acompanyat per la regidora d’Hisenda, Eva Pérez, el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, la regidora de Participació Ciutadana, Neus Herrero i el portaveu de Paterna si Pot, Frederic Ferri han explicat les línies generals dels pressupostos que administraran el municipi el proper exercici i que es caracteritzen per ser equilibrats i orientats a completar el projecte del govern de Paterna.

Entre les actuacions previstes en aquests comptes, que l’actual Executiu pretén aprovar aquest mes de juliol, Juan Antonio Sagredo ha destacat l’augment d’hidrants en tot el municipi i de la prevenció i extinció d’incendis així com l’increment en un 10% de la inversió en àrees com a Educació, Esports, Empresa, Servei Socials i Festes.

“Hem pujat la partida d’Educació pensant en la reconversió del centre Santa Teresa en un centre d’estudis que també servirà com a seu per a la futura Escola Oficial d’Idiomes de Paterna i hem fet el mateix amb la partida d’Esports en previsió que Paterna siga nomenada Ciutat Europea de l’Esport 2018”, ha destacat el primer edil, que també ha destacat que es mantenen els convenis amb els diferents polígons per seguir atraient inversions i fins i tot s’amplia l’oferta de l’Escola Infantil Font del Gerro.

Respecte als projectes d’obra pública contemplats als pressupostos, l’Alcalde s’ha referit, entre altres, a la remodelació de part del Centre Polivalent Valentín Hernáez perquè puga albergar el Consultori Mèdic Auxiliar de Santa Rita, a la redacció del projecte del segon túnel que unirà la primera i la segona fase del polígon industrial de Font del Gerro, la construcció d’una nova Escola Infantil en La Coma i fins i tot l’ampliació del Coetòdrom dels 70 metres actuals als 100 metres perquè se semble, el màxim possible, al carrer Major.

Per la seua banda, la regidora d’Hisenda, Eva Pérez ha assenyalat que es tracta d’uns pressupostos ajustats i proporcionats quant a ingressos i despeses i on es congelen els impostos.

“Hem reduït el període mitjà de pagament a 4 dies, hem invertit 22 milions d’euros en obra pública, hem reduït el deute públic del 70,58% al 52% i entrarem l’exercici 2018 amb un deute molt per sota del 50%, la qual cosa demostra que aquest equip de govern gestiona els recursos públics d’una forma eficient”, ha assenyalat la regidora.

Juanma Ramón, Primer Tinent d’Alcalde “amb aquests pressupostos apostem per enfortir les polítiques mediambientals amb actuacions concretes als nostres espais naturals. També posem al centre a les persones amb polítiques destinades a garantir una vida digna a tots els paterners i paterneres. Un altre dels puntals d’aquests pressupostos és el nostre patrimoni històric. Un patrimoni que després d’anys d’abandó és urgent recuperar”.

Per la seua banda, Neus Herrero, regidora de Participació Ciutadana ha indicat que “per 2018 recuperem els pressupostos participatius dotant-los d’un 30% de les inversions perquè siguen els ciutadans/es els que prioritzen les actuacions. L’enfortiment de la xarxa de moviments socials de Paterna i la corresponsabilitat en les actuacions de la ciutadania centraran el proper exercici amb unes xifres que faran possible l’apoderament dels paterners i paterneres”.

Finalment, el portaveu del grup municipal Paterna Sí Pot, Frederic Ferri ha assenyalat que “des de Podem Paterna ens felicitem dels pressupostos que es portaran a la seua aprovació, amb tota probabilitat, en el ple d’aquest mateix mes de juliol, després del treball conjunt entre els grups municipals socialistes de Paterna, Compromís i Paterna Sí Pot”.

“Valorem expressament la transparència, ja que per primera vegada estaran a la disposició de les veïnes i veïns a la pàgina web municipal. Aquest any som amb la Cordà patrimoni turístic nacional i ho notarem a la nostra festa. Destacar que s’inverteixen 22 milions d’euros en obra pública, al mateix temps que es redueix el deute, cosa que només s’aconsegueix amb un govern del canvi decent, que gestiona sense màfies, sense amiguismes, i sobretot d’una manera molt simple, sense robar diners públics de les paterneres i paterners”, ha declarat Ferri.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + huit =

viva gym canovas
exposicion caps tallats