25n
Orgull
Orgull

Paterna prepara les canalitzacions i embornals per al seu bon funcionament en cas de Gota Freda

Paterna prepara les canalitzacions i embornals per al seu bon funcionament en cas de Gota Freda
02/09/2019 -

L’Ajuntament de Paterna ha intensificat la neteja d’embornals de tot el terme municipal per a garantir el bon funcionament de les canalitzacions i assegurar el drenatge d’aigües davant el reg de tempestes per la gota freda.

Tal com ha explicat la Tinenta d’Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos “es tracta d’una actuació que realitzem durant tot l’any, però amb especial incidència quan arriba el mes de setembre davant el risc de tempestes, amb l’objectiu de comprovar tots els sistemes pluvials, principalment aquells més proclius a patir desbordaments, certificant la seua neteja i garantint que puguen absorbir l’aigua correctament”.

A més, la Tinenta també ha recordat l’esforç de l’Ajuntament per millorar els sistemes de drenatge en la localitat i en aquest sentit ha assenyalat que “en els últims anys l’executiu socialista ha invertit més de 4,8 milions d’euros en obres de millora dels sistemes pluvials dels diferents barris del municipi per a modernitzar les infraestructures i evitar problemes d’inundacions”.

Una de les últimes actuacions escomeses ha sigut la implantació de Sistemes de Drenatge Urbà Sostenibles (SuDS) als carrers adjacents al barranc del Ros, un dels punts negres amb major problema d’inundacions i que ha demostrat el seu correcte funcionament amb les pluges d’aquesta matinada.

“Gràcies a aquesta obra, s’ha pogut oferir una resposta als problemes d’escolaments i embassades, evitant les inundacions que es generaven en la zona, tal com s’ha comprovat després del fort aiguat d’aquesta matinada”, ha destacat Campos.

Així mateix, i com a mesura preventiva, durant la setmana passada també es va procedir a la neteja del túnel de Font del Pitxer i en el qual l’Ajuntament ja va realitzar obres per a millorar el seu drenatge.

En concret, es va ampliar el col·lector d’aigües pluvials del túnel per a connectar-lo amb la xarxa de pluvials de la C/ Via de Madrid i millorar així el desguàs d’aigües especialment quan es produeixen fortes precipitacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =