25n
25N
25N

L'Ajuntament de Paterna posa en marxa hui un Telèfon d'Atenció Psicològica pel coronavirus

L'Ajuntament de Paterna posa en marxa hui un Telèfon d'Atenció Psicològica pel coronavirus
30/03/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha posat en marxa avui un telèfon d’atenció psicològica dirigit a totes aquelles persones que necessiten ajuda per a afrontar i gestionar emocionalment aquesta situació extraordinària provocada pel coronavirus.

El número de telèfon és el 96 110 40 85 i està operatiu de dilluns a divendres en horari de 8 a 13 hores i de 14 a 20 hores. En ell, els veïns i veïnes són atesos per dues psicòlogues municipals de l’equip basi que la Mesa Permanent de Crisi de la COVID-19 de l’Ajuntament, a través de l’Àrea de Serveis Socials, ha posat al capdavant d’aquest servei per a escoltar a totes les persones que el necessiten i oferir-los estratègies psicològiques d’autoajuda. .

Amb la posada en marxa d’aquest servei d’atenció telefònica, l’Ajuntament pretén acostar al domicili l’ajuda psicològica que moltes persones necessiten durant aquests dies d’emergència sanitària i de confinament obligat per l’estat d’alarma, bé perquè estan o tinguen malalts per coronavirus a casa, perquè han sofert una pèrdua, per la incertesa que ocasiona aquesta situació o per les dificultats de convivència que sorgeixen en estar reclosos.

Aquest telèfon està dirigit a tots els col·lectius de persones i en ell es poden trobar des de consells per a fer més amena la quarantena, tant per a adults com per a menors, fins a converses amb persones que estan soles, ajuda a professionals essencials que es veuen desbordats per la situació actual, assessorament a famílies sobre comportament dels menors o suport a persones amb trastorn del desenvolupament per a ajudar-los a fer entorns competents, entre altres coses.

L’Ajuntament de Paterna ha acompanyat aquest servei d’assistència psicològica d’una campanya de consells dirigits a les famílies per a suportar millor els dies de confinament. Entre les recomanacions figuren la realització d’exercici físic i d’activitats amb música i moviment que fomenten l’energia, l’alliberament de la ment de pensaments negatius o la comunicació amb familiars i amics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + deu =