25n
25N
25N

Paterna tindrà geoposicionat cada arbre de la ciutat

Es tracta d’una iniciativa dins de la intenció de crear un Pla de Gestió d’Arbratge Públic

Paterna tindrà geoposicionat cada arbre de la ciutat
20/11/2019 -

L’Ajuntament de Paterna ha posat en marxa un programa d’inventariat de l’arbratge de la ciutat que permetrà, en un futur, disposar d’un Pla de Gestió de l’Arbratge Públic, en el qual cada arbre estarà geoposicionat, coneixent-se la seua ubicació exacta.

Aquest inventari, realitzat per l’empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna (GESPA) i que porta fins al moment un comptatge de 2.000 unitats, ja s’està realitzant en barris com Lloma Llarga, recollint dades relatives a l’altura, el perímetre, l’estat general, possibles alteracions i mesures o tractaments realitzats en l’exemplar. A més, es realitzen fotografies de cada arbre, de manera que quede registrada tota la informació i es puga disposar d’un històric de l’evolució de cadascun.

Tal com ha explicat la regidora de Zones Verdes, Mercedes Navarro, “aquest inventari és la base per a tindre un Pla de Gestió de l’Arbratge públic que permetrà controlar, gestionar i actuar sobre aquells exemplars que ho necessiten, evitant possibles riscos i mantenint en bon estat els més de 30.000 arbres que tenim a la nostra ciutat”.

Mitjançant una aplicació feta a mesura, i que inclou les més de 120 espècies d’arbres que hi ha a Paterna, es crea una fitxa detallada de l’estat fisiològic de l’arbre, permetent actuar ràpidament en cas de plaga, malaltia o altres problemes que poguera presentar la planta, i realitzant seguiments periòdics en funció de cada espècie o de l’estat actual de l’exemplar.

L’inventari es realitzarà, inicialment, sobre els arbres viaris, que són aproximadament 15.000, i s’estendrà a la resta d’arbratge del municipi, que s’estima que sobrepassa els 30.000 exemplars.

Amb aquesta iniciativa, segons afirma Navarro, “a més de prevenir riscos i controlar la salubritat del nostre arbratge, podrem ser més àgils i eficients a l’hora d’aplicar mesures o tractaments en els arbres que així ho requerisquen”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − cinc =

art en blanc