25n
25N
25N

L'Ajuntament de Paterna, pioner a implantar la tecnologia Soocial Distance en l'atenció al públic com a mesura anti-covid

Paterna es converteix en el primer Ajuntament d’Espanya que ofereix als usuaris un sistema intel·ligent i segur per a mantindre la distància social

L'Ajuntament de Paterna, pioner a implantar la tecnologia Soocial Distance en l'atenció al públic com a mesura anti-covid
13/11/2020 -

L’Ajuntament de Paterna s’ha convertit en el primer consistori de tota Espanya a implantar la tecnologia Soocial Distance en les Oficines del Servei d’Informació i Atenció la Ciutadania (SIAC) del consistori per a garantir el manteniment de la distància de seguretat entre els usuaris.

Aquest sistema, que ha sigut desenvolupat per la start up paternera NBN23 i està en marxa des d’aquesta setmana, aconsegueix controlar, mitjançant targetes que s’entreguen a cada ciutadà, que aquests mantenen la distància social de seguretat alhora que permet conéixer l’aforament de les oficines en temps real.

Per a dur a terme aquesta tecnologia, s’ha instal·lat un localitzador i es disposa de dos tipus de targetes, una per al personal de l’Ajuntament i una altra per als veïns i veïnes. A més, s’han disposat màquines desinfectants per al material utilitzat.

A més, aquest innovador sistema permet, també, en cas de positius per Covid19, registrar quins altres usuaris han pogut estar prop de la persona contagiada i a quanta distància, una informació que pot ser de gran utilitat per a les autoritats sanitàries.

El regidor de Smart City i Atenció a la Ciutadania, Lucas Jodar, ha explicat que “la targeta vibra si la distància entre dues persones és menor d’1,5 metres i, a més de disposar d’una pantalla en la qual es visualitza a tots els usuaris que en aqueix moment estan esperant a ser atesos pel personal de l’Ajuntament”.

En aquest sentit, Jodar també ha destacat que “aquesta iniciativa permet mantenir l’espai de seguretat de cada ciutadà i treballador i torna a posar a Paterna en l’avantguarda quant a l’aplicació d’innovació tecnològica per a lluitar contra la propagació del coronavirus”.

L’eina ha sigut impulsada per la start-up paternera NBN23, instal·lada en l’EGM Parc Tecnològic de Paterna, que desenvolupa tecnologia a escala internacional i està duent a terme una prova pilot d’aquesta eina en les oficines de la Ciutat Esportiva Municipal i en el col·legi Liceu Hispà de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − tres =