caixa popular

Paterna posa en valor el patrimoni arqueològic de la Lloma de Betxí

Paterna posa en valor el patrimoni arqueològic de la Lloma de Betxí
15/05/2017 -

El Museu de Ceràmica de Paterna se suma a les celebracions pel Dia Internacional dels Museus, que tindrà lloc el pròxim 18 de maig, amb una àmplia programació d’activitats dirigides a tots els públics.

Les celebracions començaran el divendres 19 durant la Nit dels Museus, amb dues visites temàtiques, en castellà a les 22 hores i en valencià a partir de les 23.30 hores. Durant el recorregut, que serà guiat i comptarà amb dos experts arqueòlegs i investigadors invitats pel museu, els assistents descobriran els misteris que s’oculten en les decoracions ceràmiques d’algunes de les peces que formen part de la col·lecció del museu.

El 20 de maig el Museu obrirà les seues portes a tots els paterners i paterneres per a descobrir la nova exposició que s’inaugurarà a les 11 hores, titulada “Perspectives creatives sobre la Lloma de Betxí”, i que reuneix materials elaborats per diversos projectes socials, educatius i culturals.

Entre les associacions que han col·laborat en la mostra està Cáritas Paterna, que a través del projecte Sara, s’ha encarregat d’elaborar les reproduccions del vestuari de l’Edat de Bronze; AFENMVA (Centre d’Atenció i Integració de Malalts Neuromusculars) responsable del disseny del cartell del Dia Internacional del Museu; o els alumnes del programa Aules Compartides de l’IES Peset Aleixandre, que han creat una maqueta que reconstrueix una vivenda de la Lloma del Betxí.

A més, també s’ha comptat amb la col·laboració dels alumnes dels tallers ocupacionals que organitza l’Ajuntament de Paterna, que s’han encarregat de la creació d’una part dels quadros que s’exposaran, als que se sumen les fotografies i dibuixos de la Lloma de Betxí, cedits pel Museu de Prehistòria de València.

Junt amb l’exposició, tindran lloc diferents tallers en què s’ensenyaran les tècniques que s’empraven en l’Edat de Bronze en els àmbits de l’agricultura, metal·lúrgia, cuina, ceràmica o cuina.

La jornada finalitzarà amb una xarrada, a les 12.30 hores, a càrrec de l’arqueòloga del Museu de Prehistòria de València, María Jesús de Pedro, sobre “Les dones en la prehistòria- Una arqueòloga en la Lloma del Betxí”.

Finalment, i com a complement a les activitats pel Dia dels Museus, el dissabte 27 de maig a les 11 hores, tindrà lloc una visita guiada al jaciment arqueològic de la Lloma del Betxí. Per a participar en l’excursió serà necessari inscriure’s prèviament, per telèfon en el 96 137 96 94, a través del correu electrònic didacticamuseo@ayto-paterna.es o presencialment en el Museu en horari de dimarts i dijous de 10 a 13.30 h o els dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 20 h i els diumenges de 10 a 14 h.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − tretze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats