25n
Orgull
Orgull

Paterna participa en una prova pilot per a aconseguir reduir la població de mosquit tigre

Paterna participa en una prova pilot per a aconseguir reduir la població de mosquit tigre
27/05/2021 -

Paterna està participant en una prova pilot per al control del mosquit tigre mitjançant l’aplicació de la Tècnica de l’Insecte Estèril (TIE).

La TIE consisteix en la cria de mascles de l’espècie a controlar, en aquest cas el mosquit tigre, la seua esterilització i el seu alliberament en zones urbanes. Els mascles estèrils, que no piquen, en ser alliberats en les zones urbanes s’aparien amb les femelles silvestres, i aquestes ponen que no evolucionen, amb el que la població es redueix.

“Aquest mètode – ha explicat la tinenta alcaldessa de Mobilitat, Seguretat i Transició Ecològica, Nuria Campos – és una tècnica de control biològic que complementa les actuacions que ja es realitzen des del consistori, per a combatre la presència d’aquest insecte, com la revisió periòdica de llocs propensos a l’estancament d’aigües”.

La prova s’està realitzant en dos punts de La Canyada, ja que compleix amb un cert grau d’aïllament i té un model urbanístic de zona residencial propici per a la proliferació d’aquest insecte en propietats privades.

Com a primer pas, s’han col·locat paranys per a conéixer la població actual. Després se soltaran mascles esterilitzats en un dels punts d’estudi. Els resultats permetran comparar el creixement de la població en aquest punt i el que no serà tractat, a fi d’analitzar els resultats i aplicar la tècnica a més zones per a lluitar contra aquest insecte.

La tècnica emprada ja s’ha provat en altres poblacions, obtenint reduccions poblacionals de mosquit de fins al 78%, la qual cosa té un impacte molt positiu sobre la ciutadania en la reducció de molèsties per picades, i, a més, en el control vectorial, ja que és una espècie potencialment transmissora de malalties com el dengue, zika i chikungunya.

Després de provar la seua eficàcia en entorns urbans, la Conselleria d’Agricultura, que coordina aquest projecte, ha plantejat la seua aplicació pilot en zones residencials, sent al voltant de La Canyada i la Vallesa dos dels enclavaments triats per a l’aplicació d’aquesta tècnica per a lluitar contra el mosquit tigre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 5 =