25n
25N
25N

Paterna paga totes les ajudes a Hostaleria i destina a partir de la setmana vinent quasi 1,5 milions d'euros més per a la resta de sectors

Paterna paga totes les ajudes a Hostaleria i destina a partir de la setmana vinent quasi 1,5 milions d'euros més per a la resta de sectors
21/04/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ja ha fet efectius els pagaments corresponents a la primera convocatòria de les Ajudes Parèntesis, en les quals 317 negocis locals del sector de l’oci i la restauració principalment han sigut beneficiaris d’aquesta línia de subvencions directes.

En total, s’han destinat 740.000 euros per a les sol·licituds aprovades, amb una mitjana de 2.400 euros per sol·licitud, destinada a ajudar als sectors més afectats per la crisi del coronavirus a pal·liar els efectes d’aquesta.

Després d’haver acabat aquesta primera convocatòria, el consistori ha anunciat que ja té preparada la segona edició que, previsiblement, s’obrirà la setmana vinent. Aquesta nova edició permetrà destinar més d’1.400.000 € per a ajudar a la recuperació econòmica de perruqueries, floristeries, taxistes, tintoreries, llibreries, centres d’estètica, autoescoles, tallers de reparació o centres d’ensenyament no reglat, entre més de 70 activitats.

Així ho ha anunciat hui l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que ha explicat que “havíem previst que tindríem un romanent superior al milió d’euros després d’executar la primera convocatòria d’ajudes, per la qual cosa vam posar en marxa els mecanismes per a poder convocar quan abans una segona edició que ens permetera arribar a moltes més activitats que han acusat una substancial reducció en el seu nivell de facturació per les restriccions de mobilitat i aforaments”.

Des del Servei d’Empresa, Indústria i Universitat del consistori i les competències del qual assumeix directament el primer edil han elaborat un llistat de sectors beneficiaris prioritaris, tenint en compte la diversitat del teixit productiu local així com aquelles activitats sobre les quals la pandèmia ha tingut un major impacte econòmic. Les ajudes d’aquesta segona edició oscil·laran entre els 2.000 i els 4.000 euros per negoci o autònom, estimant-se que uns 450 negocis locals podran ser beneficiaris d’aquestes.

Així ho explicava l’alcalde Sagredo, qui ha precisat que “el nostre objectiu és pal·liar els efectes de la crisi, evitar la destrucció d’ocupació i fomentar la recuperació de les nostres empreses pel que, com vam fer en la primera convocatòria, destinarem tots recursos possibles per a agilitzar els tràmits i que les ajudes puguen fer-se efectives com més prompte millor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 17 =

museo prehistoria