25n
25N
25N

Paterna modifica 41 milions del pressupost 2020 per a pal·liar els efectes de la crisi per la COVID-19

Paterna modifica 41 milions del pressupost 2020 per a pal·liar els efectes de la crisi per la COVID-19
16/04/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha realitzat un reajustament de 41 milions d’euros del pressupost municipal de 2020 amb l’objectiu d’esmorteir les conseqüències que, en l’àmbit econòmic i social, puga tenir en les famílies i en l’activitat empresarial local la crisi sanitària actual provocada pel coronavirus.

Així ho ha anunciat avui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui ha explicat que “es tracta d’una primera modificació que afecta 2/3 del pressupost municipal previst per a aquest exercici” i ha puntualitzat que “la resta de modificacions s’aniran realitzant i ajustant a l’evolució de la situació amb afecció a les partides i àrees que es vagen requerint”.

Tal com ha destacat Sagredo “el prioritari ara és protegir i cuidar dels nostres veïns i veïnes amb un Pla de Xoc per a fer front al coronavirus i a l’estat d’alarma, però amb la vista posada en l’endemà amb un pressupost modificat i adaptat a la nova realitat de la COVID-19 per a permetre que Paterna continue sent una ciutat forta i prospera en la que ningú es quede enrere”.

En aquesta primera modificació, l’equip de govern socialista ha treballat reorientant totes les partides pressupostàries per a reforçar l’atenció de les necessitats socials i la reactivació econòmica de la ciutat.

En aquest sentit, s’ha incrementat fins a 1.000.000 euros la partida de Sanitat i es destinen 10.000.000 euros a Serveis Essencials per a atendre les despeses derivades de Serveis Socials, de l’obertura de menjadors escolars 365 dies, el lliurament de vals beca-menjador a alumnes becats o l’augment del Servei d’Atenció a domicili (SAD), entre altres coses.

Entre les xifres més destacades d’aquesta primera modificació també figuren els 5.000.000 euros destinats a Neteja, l’increment la plantilla de la Policia Local amb 4 agents més, la triplicació del pressupost de Protecció Civil i els 1.200.000 euros destinats a una primera fase d’ajudes a autònoms i microempreses.

Respecte al Pla de Xoc Municipal del coronavirus, Sagredo ha subratllat que “s’han destinat 2.237.013 euros per a fer front a les necessitats més immediates derivades de la crisi sanitària i l’estat d’alarma actual”.

Aquest Pla inclou, entre altres coses, 648.750 euros en ajudes d’emergència, 65.000 euros en la compra de 2.000 lots de productes de primera necessitat per a famílies del barri de la Coma i altres zones vulnerables del municipi o 182.000 euros en l’adquisició d’EPIs i màscares per a la població.

Tal com ha explicat Sagredo als portaveus de tots els grups municipals “en una segona fase de modificació del pressupost es tindrà en compte l’augment del pressupost a causa del 20% del superàvit de 2019 que estem tancant i a ajudes supramunicipals com l’increment del Fons de Cooperació per part de la Diputació i altres ajudes com les de la Generalitat Valenciana”.

El primer edil també ha recordat que, a part d’aquestes mesures econòmiques, s’ha aprovat un paquet de mesures fiscals destinades a minimitzar la càrrega econòmica de les famílies amb ajornaments d’impostos com l’IBI i suspensió de taxes municipals.

Finalment, l’Alcalde de Paterna ha assegurat que “des de l’Ajuntament emprendrem totes aquelles accions i mesures que siguen necessàries per a pal·liar l’impacte d’aquesta crisi en els nostres veïns i enfortir i reactivar com més aviat millor la nostra ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria