25n
25N
25N

Paterna millora el drenatge urbà de Fuente del Jarro

Paterna millora el drenatge urbà de Fuente del Jarro
23/12/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha iniciat les obres per a millorar el drenatge urbà als carrers Illes Balears i Villa de Bilbao del Polígon de Fuente del Jarro.

Els treballs, duts a terme per Aigües de Paterna, permetran evitar les inundacions del pas inferior que uneix les fases I i II quan es produeixen pluges torrencials i/o persistents.

Tal com ha explicat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, “aquestes obres complementen a l’ampliació del col·lector de pluvials del túnel que es va realitzar en 2016”.

“Amb aquesta millora” – ha continuat – “solucionem els problemes del qual ha sigut un dels punts negres del municipi quant a inundabilitat, millorant així l’accessibilitat i mobilitat d’una zona amb alta densitat de trànsit de vehicles”.

Aquesta obra, adjudicada per un import de 36.275 € i amb un termini d’execució aproximat d’un mes, té com a objecte interceptar les aigües pluvials procedents de la part superior del túnel de carrer Villa de Bilbao que provenen dels vessants laterals del pas inferior.

Per això, al voltant del vial per als vianants i de bicicletes entre els carrers Illes Balears amb carrer Illes Canàries, s’executaran 62 metres de rasa d’infiltració amb sistemes de drenatge sostenible, mitjançant tubs de PVC i amb una cobertura de grava, que permetrà una integració visual en les parcel·les annexes a les vies d’FGV.

A més, es realitzarà un rasanteo i adequació dels pendents de totes dues parcel·les, i s’instal·laran mòduls de reixes així com un embornal, que connectarà tot el sistema de drenatge a la xarxa unitària existent.

Aquests treballs, tal com ha puntualitzat Campos, es realitzen en el mateix punt que les obres de reparació i renovació de les bigues del pas inferior però s’han projectat perquè no es produïsquen interferències entre aquestes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + tres =