25n
Orgull
Orgull

Paterna llança una campanya per a conscienciar sobre la tinença responsable de mascotes i fomentar les adopcions

Paterna llança una campanya per a conscienciar sobre la tinença responsable de mascotes i fomentar les adopcions
26/07/2021 -

Amb motiu del Dia Mundial del Gos De carrer que es commemora demà, 27 de juliol, l’Ajuntament de Paterna llançarà una campanya per a fomentar entre la ciutadania una tinença responsable de mascotes i fomentar les adopcions.

I és que tal com ha assenyalat la regidora de Benestar Animal, Merche Navarro “a Paterna s’abandonen una mitjana de 5 gossos al mes, xifra que es dispara durant els mesos d’estiu, la qual cosa demostra la necessitat d’aquesta mena de campanyes per a educar en la responsabilitat que comporta tindre una mascota”.

Dades que avala el Refugi municipal d’Animals de Paterna, que des de principis d’enguany, ha recollit al voltant de 90 gossos, dels quals 52 has sigut retornats als seus propietaris.

En aqueix sentit, la regidora ha volgut reconéixer el treball que es fa des del Refugi amb els animals abandonats. Referent a això ha afirmat que “es tracta d’un treball que va més enllà de custodiar-los i que inclou no sols la cura de la seua salut física sinó també el seu benestar emocional amb passejos diaris, jocs i fins i tot compta amb un etòleg per als casos dels animals amb problemes de comportament”.

A més, Merche Navarro també ha volgut destacar la labor que es realitza des de la regidoria per a potenciar les adopcions a través de xarxes socials i la web del Refugi i ha recordat que “Paterna és el primer municipi a sumar-se al projecte “El meu Nou Millor Amic”, iniciativa desenvolupada per l’agència de màrqueting en línia i especialitzada en posicionament web “agenciaseo.eu” per a potenciar les adopcions responsables a través de les noves tecnologies.

“Un esforç conjunt que ha permés que en el que portem de 2021 s’hagen adoptat 33 gossos i 71 gats”, ha subratllat Navarro.

D’altra banda, la regidora també ha volgut posar l’èmfasi en la necessitat que les administracions públiques s’impliquen per a garantir el respecte i la protecció animal, en referència a la recent aprovació de l’ordenança de benestar animal de l’Ajuntament de Paterna.

“Una ordenança que naix amb la voluntat de fomentar la tinença responsable d’animals i lluitar contra l’abandó i el maltractament animal, amb mesures com la creació de Cens Genètic Caní municipal, que permetrà prevenir conductes incíviques i garantir el benestar animal”, ha explicat Navarro.

Aquest cens permetrà identificar als gossos pel seu ADN, de manera que es garanteix la seua protecció en cas que siguen robats, es perden, siguen maltractats o abandonats. A més, fins al 31 de desembre l’extracció d’una mostra de saliva al gos i el registre és gratuït per a tots els veïns i veïnes empadronats a Paterna.

Així mateix l’ordenança també recull altres mesures per a millorar la convivència entre persones i mascotes com el permís d’accés de mascotes a edificis i transporte públic o mesures per a protegir els animals com la regulació de les conductes que puguen suposar un maltractament físic o psíquic amb multes de fins a 18.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − dos =