25n
25N
25N

Paterna introdueix les pandèmies en el seu nou Pla Municipal d'Emergències

Paterna introdueix les pandèmies en el seu nou Pla Municipal d'Emergències
14/04/2020 -

A l’objectiu de millorar la gestió i resposta de la ciutat davant situacions impredictibles com l’actual crisi sanitària pel coronavirus COVID-19, l’Ajuntament de Paterna ha introduït les pandèmies en el nou Pla d’Emergències i Seguretat que el consistori està a punt de contractar.

Perquè incorpore aquest nou procediment, el consistori ha augmentat el pressupost destinat a aquest manual fins a pràcticament duplicar-lo, passant dels 50.000 euros inicials als 90.000 actuals.

“Hem doblegat la inversió destinada a aquest pla en una modificació pressupostària que forma part de la reorganització del nostre pressupost de 2020”, ha explicat l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo.

Amb aquest nou Pla, que substituirà a l’existent actualment que data de 2010, el consistori paterner busca disposar d’una eina normativa i procedimental, ampliada i totalment actualitzada, que li permeta oferir una gestió òptima de la ciutat davant qualsevol classe d’emergència o catàstrofe i una protecció eficaç dels béns públics, i sobretot, de la població.

Per això, l’Ajuntament a més d’incorporar en el contingut del document la gestió de tots aquells riscos que han d’estar contemplats per normativa en els plans de seguretat, també introduirà la gestió d’actes pirotècnics, donada l’enorme vinculació de la ciutat amb el món de la pólvora, així com qualsevol mena d’acte multitudinari, dona la major presència de la ciutat com a seu d’esdeveniments culturals, esportius i festius.

El consistori, que està ja ultimant els plecs per a la contractació de la redacció del nou pla, que estarà abans que acabe l’anus, traslladarà a l’empresa adjudicatària un manual amb totes les mesures i decisions que està prenent actualment la Mesa Permanent de Crisi de la COVID-19 de l’Ajuntament per a gestionar aquesta crisi sanitària.

En aquest sentit, Juan Antonio Sagredo ha afirmat que “la gestió d’aquesta crisi sanitària ha de fer valdre els encerts i evitar els errors, recollint-ho en un document que serà fonamental per a protegir a les persones”.

El nou Pla Municipal de Seguretat de Paterna se suma al Pla de Seguretat Industrial de la ciutat, que recull els plans de seguretat de les diferents àrees industrials del municipi, convertint així a Paterna com una de les ciutats més preparades, coordinades i amb capacitat de resposta eficaç davant situacions d’emergència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 9 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa