25n
25N
25N

Paterna instal·la sensors de detecció d'incendis en diferents zones de la Vallesa

Paterna instal·la sensors de detecció d'incendis en diferents zones de la Vallesa
05/08/2016 -

L’Ajuntament de Paterna ha instal·lat una vintena de sensors de detecció d’incendis distribuïts en diferents zones de la Vallesa per a reforçar la protecció del bosc davant de les altes temperatures que se estan arribant en les últimes setmanes i que suposen un augment del risc d’incendis.

L’alcaldessa en funcions i regidora de Seguretat, Infraestructures i Medi Ambient, Nuria Campos, acompanyada del Cap de la Policia Local de Paterna, Rafael Mestre, ha visitat les zones on s’han instal·lat els nous dispositius i ha explicat que “quan es detecta fum, els aparells manen un missatge al telèfon de la brigada de vigilància forestal de manera que immediatament es pot procedir a actuar davant del possible incendi, afavorint que s’acurte el temps de resposta”.

Este nou sistema de detecció d’incendis permet també, que els vigilants puguen portar un control telemàtic de les zones forestals del terme municipal de Paterna, ja que compten amb un mapa en què apareixen els diferents dispositius i on s’arreplega informació relativa a l’índex de risc d’incendi.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha millorat l’actual torre de vigilància gràcies a la instal·lació de panells solars que generen l’energia per a connectar una cambra tèrmica i una cambra òptica que permet gravar en 360 graus facilitant les tasques de vigilància i prevenció d’incendis. També s’ha col·locat una estació meteorològica que arreplega dades sobre l’estat del temps i permet monitorear les contingències ambientals i generar pronòstics a curt i mitjà termini.

Per ultim, a estes mesures se suma la creació del servici de Vigilància Forestal que, des del passat juny i fins al mes de setembre complementen el servici d’intervenció que prestava la brigada forestal municipal en col·laboració amb la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local de Paterna. Esta nova Brigada de Vigilància Forestal composta per 6 operaris treballa per parelles de dilluns a diumenge en jornades de 12 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + deu =