25n
25N
25N

Paterna inicia les actuacions per prevenir inundacions en el Barranc del Rubio

Paterna inicia les actuacions per prevenir inundacions en el Barranc del Rubio
12/09/2016 -

L’Ajuntament de Paterna, a través d’Aigües de Paterna, ha iniciat les actuacions per prevenir les inundacions al carrer Barranco del Rubio de La Canyada.

En concret, durant les tres últimes setmanes, s’ha realitzat un estudi bibliogràfic i de recerca previ per analitzar, entre altres coses, la tipologia de pous existents a la zona i la permeabilitat del terreny que, d’aquesta zona, hi ha registrada en organismes com l’Institut Geològic i Miner d’Espanya o la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Posteriorment, i amb l’objectiu de constatar aquesta informació, s’ha procedit a realitzar una tomografia elèctrica en una longitud aproximada de 500 metres, amb una profunditat de recerca de 30 – 35 m. “L’aplicació d’aquesta tècnica permet diferenciar els diferents tipus d’estrats geològics i la seva continuïtat lateral fins a la profunditat investigada, així com el tipus de material que formen cada estrat”, ha explicat la regidor d’Infraestructures, Seguretat i Medi ambient, Núria Campos.

En aquest sentit, la regidora ha destacat que “aquesta informació, que determina la resistivitat aparent del sòl, és de gran ajuda a l’hora d’establir la idoneïtat de realitzar els propers treballs de sondejos de recerca per determinar la capacitat d’infiltració del terreny”.

En la parcel·la situada en el Barranc del Rubio (en l’encreuament amb el carrer 138) a causa de les dimensions de la parcel·la, s’ha realitzat un Sondeig Elèctric Vertical (SEV), que permet traçar una columna geològica del centre de la parcel·la a una profunditat de 30 -35 m. Com succeeix en el cas anterior, el resultat d’aquesta anàlisi permetrà determinar la idoneïtat de realitzar un sondeig de recerca per conèixer la capacitat d’infiltració del terreny d’aigües pluvials.

Finalment, Núria Campos ha avançat que, “en un termini de tres setmanes aproximadament s’obtindran els resultats d’aquests estudis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − catorze =