25n
Orgull
Orgull

Paterna incrementa la vigilància en La Vallesa davant l'augment del risc d'incendis per altes temperatures

L’Ajuntament ha reforçat la brigada de vigilància en aquesta zona forestal davant l’augment del risc d’incendis per altes temperatures, tant amb efectius com a través del control mitjançant drons

Paterna incrementa la vigilància en La Vallesa davant l'augment del risc d'incendis per altes temperatures
09/07/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha incrementat la vigilància al parc natural de La Vallesa davant l’arribada de les altes temperatures i l’augment del risc d’incendis forestals.

D’aquesta manera, la brigada forestal àmplia el seu horari durant els mesos d’estiu i es manté de manera ininterrompuda durant tot el dia per a reforçar el control d’aquesta zona i possibilitar així la primerenca detecció de qualsevol possible conat d’incendi.

Aquesta mesura se suma a la vigilància realitzada per la Unitat de Drons de la Policia Local de Paterna, que realitza vols periòdics per a controlar aquest pulmó verd.

A més, un total de 55 detectors de fum, dues càmeres òptiques i una àmplia xarxa d’hidrants formen part del sistema de detecció i protecció primerenca de La Vallesa, especialment quan es registren altes temperatures.

També, al llarg de tot l’any es fan treballs de silvicultura preventiva per a eliminar material combustible i es duu a terme el manteniment de les franges de seguretat entre el bosc i els habitatges.

La tinenta Alcalde de Mobilitat, Seguretat i Transició Ecològica, Nuria Campos, ha anunciat que “en les pròximes setmanes estaran operatives també les torres defensives amb canonades d’aigua del Projecte Guardian, que compten amb els seus propis hidrants, i que sumaran esforços en la protecció de La Vallesa i l’entorn residencial de la Canyada més pròxim a aquesta zona boscosa”.

“A més – ha recordat Campos – Paterna compta amb un Pla Municipal contra Incendis que recull el full de ruta per a prevenir durant tot l’any els possibles incendis forestals de l’estiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =