25n
25N
25N

Paterna incorpora 200 valuoses peces als fons del Museu Municipal de Ceràmica

Els tècnics municipals han inventariat una col·lecció privada donada al Museu per un veí de la ciutat, i que passa a formar part del patrimoni artístic de Paterna

Paterna incorpora 200 valuoses peces als fons del Museu Municipal de Ceràmica
15/04/2021 -

Paterna ha incorporat una important col·lecció de més de 200 peces als fons del Museu Municipal de Ceràmica. Aquestes peces formaven part, fins ara, d’una col·lecció privada que ha sigut donada per un veí de la ciutat perquè puguen ser gaudides per totes les persones que visiten l’espai museístic.

Així ho ha explicat el regidor de Biblioteques i Museus, Lucas Jodar, que ha afirmat que “estem davant una important col·lecció que, gràcies a una donació privada, ha passat a formar part del patrimoni de Paterna, i que permetrà conéixer més dades sobre la ceràmica paternera, els seus usos, els materials emprats i els processos d’elaboració”.

En la col·lecció podem trobar des de socarrats o taulells amb decoracions diverses passant per peces d’obra aspra i vaixella de taula envernissada i esmaltada, fonamentalment de cronologia baixmedieval, encara que també hi ha objectes d’altres períodes històrics.

Els tècnics del Museu Municipal de Ceràmica de Paterna estan inventariant tot el material cedit que, a més, haurà de passar per un procés de neteja, consolidació i restauració per a, més tard, completar els fons del museu i/o integrar-se en l’exposició permanent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + cinc =