25n
Orgull
Orgull

Paterna impulsa una campanya que incentiva el respecte cap a les colònies felines

Paterna impulsa una campanya que incentiva el respecte cap a les colònies felines
16/08/2019 -

S’han editat fullets en els quals s’explica el funcionament de les colònies felines controlades i els avantatges que tenen per a estabilitzar la població felina en el municipi

L’Ajuntament de Paterna ha llançat una campanya informativa per a donar a conéixer entre la ciutadania el treball que es realitza en les colònies felines que existeixen en el municipi, al mateix temps que es demana la col·laboració dels veïns i veïnes per a garantir el benestar dels gats que viuen en elles.

Tal com ha explicat la regidora de Benestar Animal, Servei i Neteja, Merche Navarro “l’Ajuntament, amb la col·laboració de veïns/as i altres entitats, està treballant en un pla per a controlar la proliferació de les colònies i estabilitzar la població felina en el municipi, prioritzant la salut dels animals”.

A més, i a aqueix respecte, la regidora ha destacat que “les colònies són beneficioses per a tots els veïns i veïnes, ja que permeten limitar les zones en les quals es troben els gats evitant molèsties per als ciutadans”.

Fins al moment s’han identificat un total de 70 colònies felines a Paterna, 37 d’elles en el barri de la Canyada, 9 en el centre urbà, 2 en LlomaLlarga i 2 més en Terramelar.

A més, s’han registrat 5 colònies en el Polígon Font del Pitxer, 6 al Parc Tecnològic i 8 en el polígon de Tàctica, on també es troba l’espai protegit per a felins que va obrir el consistori l’any passat.

Les colònies són controlades per 70 voluntaris i voluntàries, que estan acreditats com a alimentadors després d’haver-hi rebut un curs de formació específic que compta amb la col·laboració de protectores d’animals i veterinaris.

“És fonamental perquè es tinguen controlades les colònies i es garantisca el benestar dels animals, que siguen les persones acreditades les que s’encarreguen de donar menjar als gats, ja que d’aquesta manera podem portar un control de les colònies i assegurar una correcta alimentació” ha afirmat la regidora.

Finalment, la regidora Navarro ha recordat que els ciutadans han de respectar aquests espais, “els veïns i veïnes que tinguen gossos han de portar-los lligats quan passegen al costat d’aquestes zones per a evitar incidents o podran ser multats per la Policia”.

“A més, qualsevol tipus de maltractament, com pot ser donar menjar enverinat, és considerat delicte i contempla una pena de fins a 18 mesos de presó” ha conclòs la regidora Navarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − huit =