25n
25N
25N

Paterna impulsa EchoPaterna, un projecte d'estalvi d'aigua als comerços

Paterna impulsa EchoPaterna, un projecte d'estalvi d'aigua als comerços
18/02/2020 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’empresa mixta Aigües de Paterna, posarà en marxa EchoPaterna, un projecte pilot d’estalvi en el consum d’aigua en comerços i establiments de la ciutat.

Així ho ha anunciat hui la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, qui ha indicat que “aquesta sostenible iniciativa a més de buscar un estalvi en el consum d’aigua en aquells negocis on aquest recurs siga molt utilitzat, també aconsegueix un estalvi econòmic en la factura final”.

“Es tracta de ser més responsable i eficient en l’ús dels recursos hídrics”, ha destacat Campos al mateix temps que ha explicat que aquest projecte oferirà als establiments que l’integren assessorament tècnic-ambiental sobre les seues instal·lacions interiors i bones pràctiques per a la consecució d’estalvis en el consum d’aigua.

Amb aquest objectiu, es procedirà a la selecció d’establiments de diferents tipologies d’activitats i sectors, com poden ser bars i restaurants, perruqueries, clíniques dentals, etc., per a analitzar, de forma diferenciada, els consums i pràctiques habituals de cadascun d’ells.

El pla pilot comptarà amb el suport de comptadors amb telelectura, que s’instal·laran en els establiments a analitzar, i que permetran monitorar el consum d’aigua al llarg del dia, a més de disposar d’un sistema d’alarmes per sobreconsum.

“Amb les dades obtingudes a través del sistema de telelectura, juntament amb l’anàlisi de l’històric de consums, i la realització d’inspeccions de les instal·lacions i punts de consum, estarem en disposició de realitzar un assessorament personalitzat a través de la definició d’un programa d’accions concretes per a cada participant del pla pilot. Després de la implementació d’aquestes mesures es durà a terme un seguiment per a comprovar la seua efectivitat i l’impacte real en l’estalvi d’aigua”, ha assenyalat Núria Campos

El Pla finalitzarà amb la redacció de les conclusions del pilot i l’elaboració d’un catàleg de mesures i bones pràctiques per a les diferents activitats analitzades el propòsit de les quals serà aconseguir un estalvi en la factura de l’aigua així com la conscienciació social en l’ús responsable del recurs hídric.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 19 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19