25n
25N
25N

Paterna inicia la implantació de l'ADN caní per a combatre les caques de gos

Paterna inicia la implantació de l'ADN caní per a combatre les caques de gos
02/07/2019 -

L’Ajuntament de Paterna està ultimant els tràmits administratius per a la implantació d’un cens d’ADN caní en el municipi que millorarà la informació municipal de cadascun dels gossos que es troben inscrits identificant-los de forma única i inesborrable.

Així ho ha anunciat hui la regidora de Benestar Animal, Mercedes Navarro qui ha destacat que aquest sistema, a més de la identificació, ajudarà a combatre la incòmoda presència de les caques de gos en la via pública, ja que permetrà el control i sanció de femta animals.

Referent a això, la regidora ha explicat que els plecs per a traure a concurs públic l’adjudicació d’aquest servei ja estan redactats i ha indicat que els tècnics del consistori ja estan treballant en la revisió, modificació i adequació de l’ordenança municipal d’animals amb la finalitat d’incloure en ella l’obligatorietat de censar a tots els gossos de Paterna i adaptar-la a les necessitats del nou cens.

El nou cens d’ADN caní, en el qual l’Ajuntament invertirà prop de 200.000 euros, és un procés senzill i eficaç que constaria de dues fases. En una primera fase s’obtindria l’ADN i el perfil genètic dels cans mitjançant l’extracció sanguínia i es crearia una base de dades i, en una segona fase, tindria lloc la recollida i enviament, per part de personal autoritzat del consistori, de mostres de femta oposada als carrers i extracció de l’ADN a la mostra, comparació amb la base de dades i enviament de resultats.

Aquest servei permetrà que Paterna dispose d’unes dades censals, fiables i segurs, de tots els cans del poble i dels seus respectius propietaris, una petjada genètica que a més de facilitar una posterior sanció administrativa a l’amo infractor, entre altres coses.

Finalment, Merche Navarro ha destacat que Paterna és un municipi molt compromés amb el benestar animal i amb una correcta convivència entre animals i veïns. “Estem treballant perquè la nostra ciutat siga un municipi net, salubre i, sobretot, lliure de femta en espais públics”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

lleida 2020
activem alfafar