25n
25N
25N

Paterna homenatjarà el col·lectiu faller amb un monument de l'escultor Toní Marí que recrearà l’Estoreta

L’Ajuntament instal·larà al parc de l’Escórpora una escultura realitzada pel reconegut artista valencià Toni Marí Sart amb la qual es rendirà tribut a tota la família fallera de Paterna

Paterna homenatjarà el col·lectiu faller amb un monument de l'escultor Toní Marí que recrearà l’Estoreta
13/04/2021 -

L’Ajuntament retrà homenatge a les Falles de Paterna amb un monument de l’escultor valencià Toni Marí que recrearà una estoreta i se situarà al parc de l’Escórpora.

Així ho ha anunciat hui la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, qui ha destacat que “aquest monument municipal en honor a la festa de les Falles s’ha dut a terme en coordinació amb Junta Local Fallera” al mateix temps que ha explicat “que van ser les mateixes comissions falleres, a través dels seus representants i mitjançant una consulta, les que van triar que la temàtica de la futura escultura fóra “les andròmines vells”, en tribut a l’origen de les Falles”.

Respecte al lloc on s’emplaçarà el monument, s’ha optat per la zona enjardinada del carrer Major cantonada amb el carrer Vicente Lerma, més coneguda com a parc de l’Escórpora, per ser aquest un lloc cèntric i de gran afluència de persones que a més forma part del recorregut d’alguns dels actes fallers més importants que se celebren a la ciutat com l’Ofrena o la Nit d’albades.

Tenint en compte aquest emplaçament i les dimensions aproximades de l’escultura, 6 metres d’altura i una base de 4 metres quadrats, l’obra es realitzarà en ferro, més resistent a les condicions climatològiques externes.
L’autor que s’encarregarà de realitzar el monument serà l’artista valencià Toni Marí Sart, conegut, entre molts altres treballs, per les seues escultures al costat del Museu de les Ciències Príncep Felip, caracteritzades per la seua bellesa i integració amb l’entorn. A més, Marí és autor de nombroses escultures i conjunts escultòrics en espais oberts per tot el món i que interactuen a la perfecció amb l’entorn.

Tal com ha detallat la regidora Espinosa “volíem que aquest monument que homenatja els nostres 2.311 fallers i falleres i a totes aquelles persones que han contribuït a fer més gran la festa, fóra creat per un artista coneixedor de la cultura valenciana, de manera que poguera dotar a l’obra d’ànima, sentiment i passió, trets característics del món faller”.
Per part seua, el president de Junta Local Fallera, Goyo Buendía ha subratllat que “aquesta escultura és un reconeixement al treball i dedicació a les Falles de tots els fallers i falleres i simbolitza l’amor, el respecte i la devoció de la nostra ciutat per aquesta festa tan representativa de la identitat i la cultura paterneres i valencianes”.

L’esbós de l’obra ja s’ha realitzat i s’espera que cap a finals d’any puga instal·lar-se, rendint així tribut a les 17 comissions de la ciutat i els seus milers de fallers i falleres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 7 =