25n
25N
25N

Paterna finalitza la primera edició del Programa Europeu d'Ocupació amb la reincorporació del 24% dels seus participants al món laboral

Els participants del programa reben una ajuda econòmica per l’assistència al curs de fins a 270 euros mensuals

Paterna finalitza la primera edició del Programa Europeu d'Ocupació amb la reincorporació del 24% dels seus participants al món laboral
03/12/2020 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’àrea de Promoció Socioeconòmica, ha finalitzat la primera edició del Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació (POEFE) en la qual han participat un total de 45 veïns i veïnes de la localitat. Tal com ha explicat el tinent d’alcalde de Protecció a les Persones i Ocupació, Julio Fernández “el POEFE és un programa molt ambiciós, que compta amb un pressupost de 2 milions d’euros cofinançats per l’Ajuntament i el Fons Social Europeu i que té com a objectiu millorar la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat”.

En aquest sentit, Fernández ha subratllat que l’èxit d’aquesta iniciativa “que, en aquesta primera edició, ha aconseguit, de moment, que el 24% dels participants que ja han finalitzat el seu itinerari hagen trobat ocupació, incloent-hi el cas d’una dona de 62 anys, que després de finalitzar les seues pràctiques en Bauhaus, ha sigut contractada per aquesta multinacional”.

I és que, a través del POEFE, l’Ajuntament ha creat aliances amb diferents empreses perquè els participants del programa puguen realitzar les seues pràctiques. “Un valor afegit que ofereix aquest programa és que, en molts casos, després de realitzar les pràctiques, les empreses compten amb ells per a formar part de la plantilla, ja que han pogut conéixer com funciona el negoci”, ha assenyalat Fernández.

En concret, el programa es desenvolupa a través de tres itineraris (Perruqueria, Comerç i Gestió Administrativa), té una duració aproximada d’un any i inclou classes teòriques i pràctiques. A més, els participants perceben una ajuda econòmica per l’assistència al curs que va dels 240 fins als 270 euros mensuals en funció de la seua situació.

També inclou jornades d’activació i intercanvi d’experiències, on es mantenen reunions amb responsables de RH, es fomenta l’emprenedoria i es visiten les empreses. A més, els alumnes tenen a la seua disposició un gestor que els orienta de manera individual perquè puguen reincorporar-se al mercat laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + nou =