25n
25N
25N

Paterna reuneix en una exposició al carrer Major portades dels llibres de festa des de l'any 1925

Paterna reuneix en una exposició al carrer Major portades dels llibres de festa des de l'any 1925
12/08/2020 -

El carrer Major de Paterna acollirà a partir d’aquesta setmana una exposició amb les portades dels llibres de festes, la més antiga des de 1925.

A manera de banderoles, un total de 87 portades penjaran dels fanals del cèntric carrer coincidint amb els dies en què hagueren tingut lloc les Festes Majors que han sigut suspeses enguany a causa de la Covid-19.

“Volíem que, encara que fora de manera simbòlica, l’esperit fester fora al carrer, i quina millor manera que amb una representació de les portades dels llibres de festes des del seu inici” ha assenyalat la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa.

A més, la regidora també ha destacat que “el carrer triat per a l’exposició a l’aire llibres és probablement el més representatiu d’eixe esperit fester, ja que és on se celebra nostra volguda Cordà cada últim diumenge d’agost”.

L’exposició arranca amb la primera portada de la qual es té registre, l’any 1925, on apareix el programa dels festejos en honor al Santíssim Crist de la Fe que ja incloïen el tradicional volteig de campanes o la missa solemne a l’Església de la plaça del Poble.

“Els veïns i veïnes podran gaudir d’un recorregut per la història de les nostres Festes Majors i descobrir com han anat evolucionant les portades amb els anys, adaptant-se a les tendències de disseny de cada moment” ha conclòs la regidora Espinosa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =